zomergolf corona

Zomergolf of herfstgolf corona, het yogaprotocol

Waarom een Corona yogaprotocol?

Zomergolf corona protocol voor de lange termijn, de afgelopen jaren hebben we kunnen zien dat het coronavirus onverwacht de kop op kan steken. Door een goed protocol hebben we geen uitbraak gehad bij de yoga. We mochten eerst buiten yoga doen samen, maar het afgelopen jaar  konden we met een goed  coronayogaprotocol ook binnen samen yoga doen. Zelfs in  2022 zijn we nog niet van het virus af. Daarom hebben wij de afgelopen jaren gewerkt aan een yoga corona protocol voor de lange termijn. Met toch veel vrijheid en een protocol dat flexibel is. Er waren overal protocollen voor de korte termijn aangeboden bij sportscholen en zelfs bij de overheid. Weinigen dachten aan de toekomst. Nu in juni 2022 komt de overheid met een strategie voor de toekomst. Iedere sector moet zelf de protocollen voor elkaar hebben.

zomergolf corona en yoga
veilige yoga in Deventer en omgeving, ook in 2022 en 2023

Het zomergolf Corona protocol lange termijn voor yoga buiten

1. Neem je eigen yogamat mee. ​
2. Wanneer je hoest of verkouden bent, word je niet toegelaten tot de les. ​
3. We beoefenen yoga met maximaal 10 cursisten, dus op tijd  aanmelden.
4. Ik ben niet zo streng, dat weten jullie, maar helaas moet het volgens de coronavirus wetgeving. Wanneer iemand zich niet houdt aan dit protocol moet ik degene verwijderen uit de groep​. Zomergolf corona protocol is een flexibel beleid.
5. omdat de overheid telkens met anderen protocollen komt stuur ik in het yoganieuws, dat elke week naar je toekomt, de laatste wetgeving.

 

yoga corona protocol

Yoga protocol lange termijn binnen in de yogazaal

Het yoga corona protocol lange termijn voor binnen is wat intelligenter dan voor buiten, zo wordt er heel goed geventileerd.

  1. We kunnen de eigen yogamat meenemen of die over de yogamat in de zaal leggen.
  2. Je komt niet lang van tevoren bij de yogales  en ook kan er in principe niet omgekleed worden.
  3. Blijf niet in de wachtruimte of kleedkamer wachten met meerdere cursisten en loop niet gezamenlijk naar binnen.  Let op de afstand. Ook wanneer mondkapje niet vereist is wordt het geadviseerd door het yoga outbreak managament team. In de yogazalen zijn vaak wel ruimtes waar je je kunt omkleden wanneer het moet.
  4. We vormen in  principe een kring  in de zaal, afhankelijk van het aantal, zodat de afstand tussen de cursisten maximaal is. Wanneer het virus weer de kop op steekt dan zitten we niet in een kring maar in rijtjes.
  5. Wanneer je hoest of verkouden bent, word je niet toegelaten tot de les.
  6. Er is alcohol aanwezig in de zaal om voor of na de les je handen te ontsmetten.
  7. Beperk de sociale contacten voor en na de les zoveel mogelijk, ook hiervoor geldt de afstand van 1,5 meter.
  8. Ik zorg voor extra ventilatie en de ramen kunnen open gezet worden Je neemt wat mee wanneer het te fris wordt.
  9.  De komende jaren blijven de groepen klein voor de meest veilige yoga.
  10. Het zomergolf corona protocol maken we samen. Heb jij voorstellen, mail ze.

yoga protocol lange termijn

Eigen initiatief bij het yoga Corona protocol lange termijn

We zorgen er samen weer voor dat we yoga kunnen doen en de groepsenergie  kunnen voelen de komende jaren. Ervaar jij iets voor, tijdens of na de yogales wat niet veilig voelt, meld het bij mij. Ook wanneer jij in de risicogroep zit, dan graag je persoonlijke voorkeur aangeven. Je kunt meer ruimte krijgen in de yogagroep of een bepaalde plek in de groep. Het zomergolf corona protocol moet voor iedereen goed voelen de komende jaren.

Yoga Corona protocol lange termijn en aangepaste yogalessen

Ik pas de yogalessen de komende jaren aan om veilige yoga te kunnen blijven geven.. Zo is er meer immuniteitsyoga. We gebruiken meer mantra’s en mudra’s  die werken voor de immuniteit en tegen het virus. We passen  de yogaontspanning en de visualisaties ook aan. Zomergolf corona yoga wordt aangepast bij de volgende golf.

De zomergolf Corona en het YOM

Het yoga outbreak management team en ik houden het protocol actueel. Ook brengt het yoga outbreak management regelmatig adviezen uit in 2022 en 2023. Wanneer er een zomergolf corona komt of een golf in de herfst zijn wij goed voorbereid.