ziele yoga en de natuur

Ziele yoga gaat verder dan ontspannende yoga

Weeg te ziel 20 gram?

De ziel is heel interessant bij yoga. Iedereen kent wel de yoga ontspanning maar wat is de ziele rust? Ze hebben eens iemand gewogen voor en na het overlijden en het verschil bleek ongeveer 21 gram te zijn. Bij veel yogavormen draait het om het lichaam. Maar is er ook een verbinding tussen lichaam, ziel en geest? Wanneer het lichaam er niet meer is, kun je dan nog wel een energie waarnemen? Kortom is er iets wat oneindig is? Is dat de ziel. Van mijn leraar Krishnamurti heb ik geleerd om alles te onderzoeken wat het niet is. Blijft er dan iets over wat het denken te boven gaat?

Ontspanning en zielenrust

Als yoga docent heb ik 20.000 yogalessen verzorgd en het kwam voor dat er soms meer of een andere ontspanning ontstond dan de ontspanning van lichaam en geest. Voor mij is dat nog steeds de zielenrust. Van Dale is heel kort en bondig.

Betekenis ‘zielerust’

Je hebt gezocht op het woord: zielerust.

zie·len·rust (dev(m))1eeuwige zaligheid 2gemoedsrust

Zielenyoga en aandacht

Bij de yoga die ik al 35 jaar verzorg in Deventer en omgeving hebben we AANDACHT. Die aandacht gaan naar de adem, het lichaam, de gevoelens en het denken. We grijpen niet in. Er is aandacht zonder oordeel. Door de blik naar binnen te brengen met die yoga aandacht heb ik mogen beleven dat we naar de zielenrust kunnen gaan. Het is niet te begrijpen of te verklaren en het is ook beter om het hierbij te laten. Ervaar het en probeer het niet te begrijpen.

Stilte bij de aandacht met yoga

Mijn ervaring is dat wanneer er aandacht is, stilte en je in een meditatieve energie bent je in contact komt met de ziel. Het is niet voor niets dat stilte in veel spirituele richtingen gebruikt wordt. Bij meditatie kun je de stilte ervaren tussen twee gedachten.

Geest, ziel en yoga

Ik ben gereformeerd opgevoed en de dominee gebruikte  ziel en ‘geest nog wel eens door elkaar. Je kent een geestelijke  zieleherder, die zielzorg geeft. Een  geestelijk verzorger verzorger in een zielenhuis. Waar eindigt de geest en begint de ziel?

Wat is ziele yoga?

Bij ziele yoga zijn we nergens op uit. We zaaien en kijken eens wat er opkomt. Bij ziele yoga hebben we aandacht, maken we gebruik van de anahatha chakra energie, stilte en gebruiken het lichaam voor de concentratie. Deze mooie combinatie verrijkt de ziel

Ziele yoga en natuurlijk een gratis proefles

De eerste yogales is gratis en maak jij contact met je ziel dan is de tweede yogales ook gratis.