ziekteverzuim en yoga

Ziekteverzuim en yoga, wees er op tijd bij

Waardoor is het ziekteverzuim zo groot in 2022?

Ziekteverzuim en yoga, we kunnen regelmatig in het nieuws lezen dat het ziekteverzuim heel hoog is. In de zorg al meer dan 10%. Dit heeft alles te maken met grenzen. Vooral in de zorg gingen mensen dik over hun grenzen. Wanneer je weinig waardering krijgt van je baas dan geeft dat ook stress. Zelf heb heb ik twee keer in 35 jaar een griepje gehad en kon geen yogales geven. Dit lage ziekteverzuim heeft ook te maken met de passie voor je werk. Na meer dan 20.000 yogalessen ga ik nog steeds met plezier de deur uit voor een yogales.

Ziekteverzuim, yoga en grenzen

Bij yoga voel je heel snel wanneer je over je grenzen gaat. Omdat we de yogahoudingen langzaam uitvoeren voel je snel in het lichaam wanneer de grenzen zijn bereikt. Ook wordt jij je bewust van de ademhaling wanneer je over je grenzen gaat, je begint te hijgen of je krijgt het benauwd. Wanneer je je bewust wordt in de yogales van die grenzen voel je het ook veel eerden in het dagelijks leven. Ziekteverzuim en yoga kent een holistische aanpak.

Ziekteverzuim en yoga zijn verbonden met energie

Met yoga maak je spieren  sterk en je strekt ze. Hierdoor ontspannen de spieren zich. Deze ontspanning voel je in het hele lijf. We hebben meridianen in het lichaam, hier werkt de accupunctuur ook mee. Deze energielijnen beïnvloeden we ook met yoga. Daardoor heffen blokkades zich op in het lijf. Lichaam en geest werken samen en daar maken we gebruik van bij de yoga. Ziekteverzuim en yoga werken door in je energie.

Zit jij in de ziektewet of ziek thuis door stress?

Iedereen die ziek in huis zit door stress ontvangt twee gratis yogalessen om zelf te voelen wat yoga doet met het ziekteverzuim. Er is yoga in Deventer, Twello, Epse, Colmschate en Terwolde. Een privé yogales is maar €25,– wanneer je thuis zit met stress.