zelfliefde yoga

Zelfliefde yoga in Deventer

Zelfliefde yoga is nog een taboe in Nederland. Het wordt vaak verbanden met egoïsme. De afgelopen jaren zie ik in mijn yogapraktijk steeds meer mensen die de liefde voor zichzelf compenseren met de materie. Ze denken dat een mooie auto, een groot huis enz. de liefde voor zichzelf vergroot.

Zelf liefde yoga en acceptatie

We leven in een maatschappij waar prestatie en uiterlijk vertoon hoogtij vieren. Maar psychologen doen maar weinig met mensen boven de 65 jaar. Alleen maar wat aanwijzingen om het leven wat aangenamer te maken. Het leven naar je blauwdruk is misschien wel een mooie uitdaging. Zelfliefde yoga is verbonden met acceptatie en inzicht. Je hart volgen i.p.v de programmering vanuit je opvoeding, de maatschappij en je schoolopleiding.

Zelfliefdeyoga en genezing

Veel cursisten heb ik in de afgelopen 35 jaar zien genezen omdat ze meer van zichzelf gingen houden. Ook in de coronatijd kreeg de immuniteit een booster. Wanneer er weinig zelfliefde is dan komt er veel negativiteit binnen. je kunt dan zelfs ziek worden.

Yogahoudingen en liefde

De yoga kent heeft veel “gereedschappen” die je kunnen helpen bij je zelfliefde. Zo zijn er natuurlijk yogahoudingen maar ook mudra’s. Zelfliefde yoga biedt jou totale zelfliefde yoga. Het anahata chakra staat centraal. Dit chakra is verbonden met vergeving, liefde, balans en verbinding.