yogatwello

YogaTwello, ontstresst

YogaTwello, pak het goed aan die stress

YogaTwello, iedereen hoort het woord stress wel elke dag om zich heen!  Het wordt vaak verbonden met druk, haasten of problemen. Wat is nu eigenlijk stress? Stress betekent letterlijk “spanning” of “druk” en is een natuurlijke reactie van je lichaam. Zonder stress kun je ook niet goed functioneren en je kunt van te weinig stress ook een burn-out krijgen.  Stress zorgt er bijvoorbeeld voor dat je waakzaam bent en gaat vluchten wanneer je schrikt van een tijger of ander gevaar. Maar het maakt je ook alert, zodat je beter presteert bij een belangrijke test.

Stress is complex, herken het

Met stress is dus eigenlijk niets mis mee, zolang het je maar helpt om datgene te doen wat moet gebeuren. Door stress ontstaat ook bewustwording en groei in je ontwikkeling. Je moet stress dus niet uit de weg  gaan. Wanneer stress de overhand krijgt en de boog staat dag en nacht gespannen  (je bent vaak prikkelbaar en slaapt  ook niet meer zo goed) dan is het oppassen geblazen. Je  kunt bijvoorbeeld niet meer ontspannen en er ontstaan allerlei lichamelijke klachten, zowel geestelijk als lichamelijk. Dan wordt het tijd om in te grijpen.

Voel je teveel stress? Dan staat YogaTwello voor je klaar

Vaak is het iemand uit je omgeving die na verloop van tijd signaleert dat je gestrest bent. Inmiddels ben je al over je grenzen heen gegaan, zodat je het zelf niet eens meer in de gaten hebt. Stressspanning wordt als negatief ervaren en daar willen we graag en het liefst zo snel mogelijk vanaf. Wanneer je op zoek gaat naar oplossingen, lijkt een pil van de huisarts de meest voor de hand liggende manier om het probleem op te lossen. Voor even waarschijnlijk, de kans is groot dat je klachten na verloop van tijd nog heftiger zullen terugkeren. Hoeveel beter zou het zijn om echt voor je zelf te kiezen en daadwerkelijk met jezelf aan de slag te gaan. Maar ook om de tijd te nemen je stress op een goede manier aan te pakken. Om daarna weer relaxter in het leven te staan.

YogaTwello
yoga Twello en stress

YogaTwello laat je het verschil voelen tussen spanning en ontspanning

Hatha Yoga heeft al lang bewezen een goed hulpmiddel te zijn tegen teveel spanning. Wanneer je yogaoefeningen doet, gaat je lichaam spanning en ontspanning voelen, iets wat je misschien al bent vergeten of nog niet eerder hebt ervaren. Tijdens de oefeningen ga je je spieren langer maken, je schouders en je rug gaan meer ontspannen. Hoe mooi is het dat je dan stress aan den lijve gaat herkennen. Want door herkenning van stress kun je leren beter te ontspannen. De hatha yoga is maar 1 aanpak bij yoga Twello. Omdat we al 30 jaar mensen helpen met stress hebben we ook ervaring met andere technieken.

YogaTwello en de buikademhaling, met twee handen op 1 buik

Ook gebruiken we veel de buikademhaling bij Yoga Twello. Bij stress krijg je een korte of een te snelle ademhaling.  Wanneer je snelle ademhaling ook nog constant gejaagd is en er is ook nog stress, dan is de kans groot dat je er nog andere dingen er bij krijg, zoals angsten. Kortom, het ene domino stukje valt in je leven om en het hele kaartenhuis stort in. Heb jij wel eens gehoord van de buikademhaling?  Bij de buikademhaling krijg je een diepe ontspannen ademhaling in het bekken. Door de buikademhaling ga je meer rust en ruimte ervaren, een goede aanpak voor een gespannen lichaam.

YogaTwello met gratis proefles

De buikademhaling ontstresst

De buikademhaling is een wonderbaarlijke ademhalingstechniek die je rust en ontspanning gaat geven. Bij mij volg je ademlessen, waarbij de ademhalingoefeningen gecombineerd worden met een buikademhaling. Deze ademhalingsoefeningen zorgen er voor dat je minder gespannen bent en je klachten verdwijnen. Je gaat lekkerder in je vel zitten en je krijgt weer energie in het leven! Deze buikademhaling en andere ademhalingstechnieken heb ik in de afgelopen 30 jaar ontwikkeld en hebben bewezen dat ze ont stressen.

YogaTwello helpt je mee in het ontstressen

Stress heeft vaak een negatieve uitstraling. Maar bij Yoga Twello zorgen wij er voor dat jij een gezonde stress gaat ervaren in je leven.

Er zijn bij Yoga Twello ook privelessen mogelijk om je negatieve stress aan te pakken. Mail eens naar Berryohm@hotmail.com