yogasnuiver of 7 dagen pure yoga?

Yogasnuiver of pure yoga

Yogasnuiver of zeven dagen pure yoga?

Yogasnuiver, dit woord kan  het woord van jaar  worden. Een yogasnuiver is iemand die vijf dagen in de week gezond leeft en in het weekend niet verantwoord met coke en xtc om gaat. Op de 1 of andere manier is dat gezond leven niet in balans. Er is blijkbaar nog een uitlaatklep nodig.

Yogasnuivers en balans in je leven

Een yogasnuiver laat zich dus gaan in het weekend. Ik zelf ben al bijna 35 jaar yogi en nog nooit iets van drugs aangeraakt. In het weekend ben ik mij nooit te buiten gegaan in excessen. Het draait allemaal om balans en luisteren naar je lichaam. Door de week vind ik het fijn, 17 uur yoga, maar in het weekend wat minder. Door de week weinig of geen alcohol maar in het weekend een glaasje. Wanneer je te streng bent door de week, is de kans op uitschieters in het weekend groot.

yogasnuiver

Ben je een yoga snuiver, kijk dan ook naar de spiritualiteit bij de yoga

Yoga is meer dan die yogaoefeningen. Er is ook nog het achtvoudige pad van Patanjali. In veel sportscholen doe je alleen maar die yogahoudingen, maar je hoort niets over de spiritualiteit bij de yoga. Wanneer je bewust wordt als yogasnuiver van de spirituele wetten, dan kun je eens kijken naar:

  1. ben ik door de week niet te streng en is het weekend een uitlaatklep?
  2.  ik heb een psycholoog gekend en zij was eerst verslaafd aan drugs en later toen ze clean was verslaafd aan de sportschool. Wat hebben die twee gemeen?
  3. Is er ook iets wat je mist in het leven en geeft het gezonde leven je niet genoeg? Is er genoeg LIEFDE in je leven en voldoening?
  4. Mag ik als yogasnuiver door de week ook de teugels een beetje laten vieren?
yogasnuiver op de yogamat
yogaberry, yoga voor yogasnuivers

 

Yogasnuivers en mindfulness

Als yogadocent adviseer ik de yogasnuiver de mindfulnessyoga aan. Een yogavorm met veel ontspanning,  bewust het lichaam, adem en gevoelens waarnemen zonder oordeel, een yoga met de minste prestatie.

Yogasnuiver priveles

Soms heb je iets meer nodig dan een groepsyogales en dan kunnen een paar yogaprivelessen uitkomst geven. De yogadocent laat je bewust worden d.m.v. het lichaam wat je ECHT nodig hebt! Yogasnuiver? Probeer eens een privéles.