Yogareis Samos

Spiritueel Samos bezoeken wij tijdens de coronacrisis

 

We zijn op Samos, volg ons tijdens deze spirituele reis!

Yogareis Samos, op 6 juli komen we hopelijk virussafe aan op Samos.

 

De voorbereiding om op spiritueel Samos te komen

Vandaag is het 18 juni 2020 en zowel Transavia als booking.com zwijgen als het graf of de spirituele yogareis naar Samos kan doorgaan. Hotel gebeld en daar hoorde ik in het beste Engels “hotel closed, next year open”. Het verbaasd ons ten zeerste hoe de reiswereld met spirituele klanten omgaan.

Yogareis Samos

Yogareis Samos verslag

In dit blog hou ik een verslag bij hoe je als yogi spiritueel op reis gaat in deze tijd. Natuurlijk gaat Ganesha mee. Samos is een eiland met veel kloosters en kerken. De wichelroede gaat mee en wie wat weet over de leylijnen op Samos die mag mij mailen, [email protected]

Yogareis Samos, gaat het door of niet?

Na mails naar Transavia en booking.com weten we niets. De reisbranche zwijgt als het graf. Later meer.

Yogareis Samos hotel Nederland en shuttle

19 juni, al weer veel verder. We hebben bij Transavia de achterste stoelen gereserveerd voor heen en terug. Dit blijkt het veiligste te zijn. Ook bij van de Valk een kamer geboekt omdat we om 6 uur in de ochtend vliegen. Het hotel heeft ook coroana protocol. De grote shuttle bus rijdt niet en er rijden kleine bussen met vier personen. Kosten 15 euro voor twee personen. Transavia heeft nog het recht om de vlucht te veranderen.

Yoga bijscholing Samos, hotel Samos

19 juni, een bijscholing kost meer tijd dan een reis naar India. We hadden gebeld met het hotel op Samos en die zeiden dat ze pas volgend jaar open gaan. Een mail gestuurd naar booking.com hoe het zit met onze hotel booking.  Gisteren kregen we de bevestiging dan het hotel dicht zit! Op internet gekeken en we zagen een appartement mooier dan we geboekt hadden. Er stond een telefoonnummer bij en de eigenaar sprak goed Engels. Voor 40 euro een appartement met seaview. Dus vlucht transavia lijkt goed te gaan, hotel nederland en shuttle ook ok, hotel Samos lijkt ook goed te gaan. Alleen nog een auto boeken op Samos. Het begint erop te lijken.

Yogareis Samos

24 juni, intussen is het 2 weken voor ons vertrek en we hebben nog steeds niets gehoord van transavia. Geen bericht goed bericht? Het zijn bizarre tijden. Door het coronavirus moeten we nu ook onze reis naar India corona proof organiseren, dat is nu ook gelukt. Wel bijzonder, Samos gaf meer problemen dan India. We hebben ons corona protocol wat aangescherpt en hebben plaatsen in het vliegtuig geregeld achterin bij de HEPA filters. Zo kun je zelf bepalen hoe hoog het risico is met het vliegen.

Yogareis Samos, tempels, kloosters en goden

Nu 27 juni komt de spirituele reis dichterbij. De komende week stop ik meer energie in het voorbereiden van het spirituele schema op Samos. We komen tijd te kort om alle mooie kloosters, kerken en tempels te zien. Alleen transavia kan nog roet in het eten gooien. Intussen hebben we alle protocollen doorgenomen voor een zo veilig mogelijke reis. Veel geleerd van het terras, begrafenis, restaurant, zwem en museum protocol. Dus we gaan goed voorbereid op reis.

Yogareis Samos, koffer inpakken

Het lijkt ons dat de reis nu wel doorgaat, op 28 juni, dus de koffer inpakken! Vandaag een spirituele gids georganiseerd op Samos. De komende dagen mij inlezen over de spirituele kant van Samos. Omdat we op maandag om 6.00 uur wegevliegen ook maar een hotel geboekt in Hoofddorp. De pendel van hotel naar Schailhol is coronaproof.

Yogareis Samos, corona formulier?

Het is nu 30 juni en over een 6 dagen vertrekken we. We komen de ene naar de andere verrassing tegen. Nu blijkt dat we een coronaformulier voor Griekenland moeten invullen. Vanavond gaan we daar naar kijken. Ik regel liever een spirituele reis naar India en Bali dan een reis naar Samos.

Vandaag 1 juli kijken we terug op een dag gisteren van formulieren invullen. De Griekse overheid heeft een formulier online gezet en daar wordt het hemd van je gat gevraagd. De kern is dat ze de bron kunnen vinden van de besmetting. Nu zagen we ook dat de Nederlandse overheid een papier online heeft gezet met maar een paar vragen. Dit formulier hebben we ook maar 4 keer uitgeprint, voor de heen en terugreis.

Yoga reis Samos laatste dagen

Het is van daag 2 juli en vandaag maar eens de bijstand gebeld want nog steeds niets binnen over de maand juli. Wel naar Samos maar geen cent in de zak. Ik vertelde het bijstandsteam dat het olijven plukken wordt op Samos wanneer de centen niet binnenkomen. Ze konden er nog wel om lachen. Vandaag zagen we dat het vliegtuig volzit, dus de kans dat we gaan is groot. Wel vandaag een verontrustend artikel in de pers over Transavia. Ze cancellen zelfs op het laatste moment, laten je een reis boeken en drie dagen later ontvang je een voucher, kortom bandieten!