Yogareis Griekenland

Yogareis Griekenland, spirituelereis met protocol

Spiritueel Samos bezoeken wij tijdens de c.crisis

Yogareis Griekenland, het was een spannende reis tijdens de c.crisis. We kwamen van het enen protocol in het andere. Hoe zijn we hier spiritueel mee om gegaan?

We zijn op Samos, volg ons tijdens deze spirituele reis!

Update 10 juli 2020

Yogareis Griekenland c proof reizen

We zitten nu hier op Samos 5 dagen en al al veel meegemaakt.
Eerst wat over cproof reizen.
We sliepen bij van de Valk want vliegtuig ging om 06.00 uur. Bij hotel niet veel gemerkt. Alleen bij het zwembad waren de douches afgesloten. We gingen wel met een klein busje naar Schiphol en mondkapje was verplicht. Normaal een grote shuttlebus. Op Schiphol was het om 04.00 uur heel rustig en overal stonden borden met 1.5 meter en op de monitoren mondkapje verplicht. Wij hadden geluk dat we een plaats achterin het vliegtuig hadden gekocht. Want een week later was dat niet meer mogelijk. Transavia zorgde voor de zitplaatsen en voor afstand tussen de stoelen. Vliegtuig zat voor 70% vol. In ons complex zit een vrouw uit Duitsland en dat vliegtuig zat bomvol. We zagen gelukkig nog op tijd in Nederland dat we voor de Griekse regering een coronaformulier moesten invullen. Veel gegevens over thuisblijvers in geval van dood en ziekte en informatie dat ze de coronahaard kunnen opzoeken. Papier werd gescand op vliegveld Samos.
Hier op Samos is het heel anders dan in Nederland. Hier houden ze niet zo streng de 1,5 meter aan maar wel overal mondkapje voor bij receptie, winkel, restaurant enz.

Yogareis Griekenland, Samos, spiritueel

Samos is een spiritueel hoogstandje. De eerste dag zijn we naar de tempel van Hera geweest. De weg er naar toe is al bijzonder. Vruchtbare grond met veel sinaasappelen, druiven, vijgen en granaatappels. Hera is ook de godin van het huwelijk en de vruchtbaarheid.We hadden geluk want de tempel was eigenlijk gesloten. Maar na wat praten mochten we erin. Heel bijzonder zo zonder toeristen. We hadden de wichelroede bij ons en het altaar opgezocht. Er loopt een klinkerweg naar de tempel en deze heet ook de heilige weg. Het zijn alleen maar fundamenten wat je ziet met een enkele pilaar en wat opgestapelde stenen. Toch indrukwekkend.
Er is een ruimte met veel brokstukken steen en daar zie je telkens de spiraal vorm terug komen. De omgeving is mooi groen en mooie natuur. Er was geen dak boven de tempel en daarom ook geen mozaïek vloer. Een klein bijgebouw had wel een dak en daar zie je nog een kleine mozaïek vloer met twee dolfijnen. Bij het altaar hebben we gemediteerd.
Het verhaal van Zeus en Hera is de moeite waard om te lezen.

Yogareis Griekenland, Samos, de kloosters

We hebben al veel kloosters bezocht. De algemene indruk is dat ze hoog en afgelegen liggen. Het aantal monniken neemt drastisch af. In een groot klooster zijn nu nog maar 6 monniken. Je kunt zien dat ze de tuin, moestuin, onderhoud niet meer aankunnen. Als oud gereformeerde is het voor mij iets te veel in de kloosters met wierookvaten, ikonen, houtsnijwerk enz.
We zagen maar een enkele bewoner van Samos in het klooster. De energie voelt goed. Gisteren hebben we een nonnenklooster bezocht. Helaas sprak de non heel weinig Engels. Ze verkopen er veel om het hoofd boven water te houden. Dat zijn spirituele dingen maar ook likeurtjes, boeken, kaarten en andere snuisterijen.
De energie bij het nonnenklooster voelde beter dan bij het mannenklooster. Bij het mannenklooster was de geest wel iets uit de fles. Opvallend in zo’n klooster is een houten wand met heel mooi houtsnijwerk en op de wand ikonen. Het plafond heeft een koepel met raampjes. Mooie houten stoelen. Tapijten als loper met adelaars erin geweven. Veel kroonluchters en wierookvaten.
De tocht er naar toe, met haarspeldbochten is al bijzonder.

 

De voorbereiding om op spiritueel Samos te komen

Vandaag is het 18 juni 2020 en zowel Transavia als booking.com zwijgen als het graf of de spirituele yogareis naar Samos kan doorgaan. Hotel gebeld en daar hoorde ik in het beste Engels “hotel closed, next year open”. Het verbaasd ons ten zeerste hoe de reiswereld met spirituele klanten omgaan.

Yogareis Samos

Yogareis Griekenland, Samos verslag

In dit blog hou ik een verslag bij hoe je als yogi spiritueel op reis gaat in deze tijd. Natuurlijk gaat Ganesha mee. Samos is een eiland met veel kloosters en kerken. De wichelroede gaat mee en wie wat weet over de leylijnen op Samos die mag mij mailen, info@yogaberry.nl

Yogareis Samos, gaat het door of niet?

Na mails naar Transavia en booking.com weten we niets. De reisbranche zwijgt als het graf. Later meer.

Yogareis Samos hotel Nederland en shuttle

19 juni, al weer veel verder. We hebben bij Transavia de achterste stoelen gereserveerd voor heen en terug. Dit blijkt het veiligste te zijn. Ook bij van de Valk een kamer geboekt omdat we om 6 uur in de ochtend vliegen. Het hotel heeft ook coroana protocol. De grote shuttle bus rijdt niet en er rijden kleine bussen met vier personen. Kosten 15 euro voor twee personen. Transavia heeft nog het recht om de vlucht te veranderen.

Yoga bijscholing Samos, hotel Samos

19 juni, een bijscholing kost meer tijd dan een reis naar India. We hadden gebeld met het hotel op Samos en die zeiden dat ze pas volgend jaar open gaan. Een mail gestuurd naar booking.com hoe het zit met onze hotel booking.  Gisteren kregen we de bevestiging dan het hotel dicht zit! Op internet gekeken en we zagen een appartement mooier dan we geboekt hadden. Er stond een telefoonnummer bij en de eigenaar sprak goed Engels. Voor 40 euro een appartement met seaview. Dus vlucht transavia lijkt goed te gaan, hotel Nederland en shuttle ook ok, hotel Samos lijkt ook goed te gaan. Alleen nog een auto boeken op Samos. Het begint erop te lijken.

Yogareis Samos

24 juni, intussen is het 2 weken voor ons vertrek en we hebben nog steeds niets gehoord van transavia. Geen bericht goed bericht? Het zijn bizarre tijden. Door het coronavirus moeten we nu ook onze reis naar India corona proof organiseren, dat is nu ook gelukt. Wel bijzonder, Samos gaf meer problemen dan India. We hebben ons corona protocol wat aangescherpt en hebben plaatsen in het vliegtuig geregeld achterin bij de HEPA filters. Zo kun je zelf bepalen hoe hoog het risico is met het vliegen. Kortom yogareis Griekenland, we moesten wat er voor doen maar het was de moeite waard.

Yogareis Samos, tempels, kloosters en goden

Nu 27 juni komt de spirituele reis dichterbij. De komende week stop ik meer energie in het voorbereiden van het spirituele schema op Samos. We komen tijd te kort om alle mooie kloosters, kerken en tempels te zien. Alleen transavia kan nog roet in het eten gooien. Intussen hebben we alle protocollen doorgenomen voor een zo veilig mogelijke reis. Veel geleerd van het terras, begrafenis, restaurant, zwem en museum protocol. Dus we gaan goed voorbereid op reis.

Yogareis Samos, koffer inpakken

Het lijkt ons dat de reis nu wel doorgaat, op 28 juni, dus de koffer inpakken! Vandaag een spirituele gids georganiseerd op Samos. De komende dagen mij inlezen over de spirituele kant van Samos. Omdat we op maandag om 6.00 uur wegevliegen ook maar een hotel geboekt in Hoofddorp. De pendel van hotel naar Schiphol is coronaproof.

Yogareis Samos, c formulier?

Het is nu 30 juni en over een 6 dagen vertrekken we. We komen de ene naar de andere verrassing tegen. Nu blijkt dat we een coronaformulier voor Griekenland moeten invullen. Vanavond gaan we daar naar kijken. Ik regel liever een spirituele reis naar India en Bali dan een reis naar Samos.

Vandaag 1 juli kijken we terug op een dag gisteren van formulieren invullen. De Griekse overheid heeft een formulier online gezet en daar wordt het hemd van je gat gevraagd. De kern is dat ze de bron kunnen vinden van de besmetting. Nu zagen we ook dat de Nederlandse overheid een papier online heeft gezet met maar een paar vragen. Dit formulier hebben we ook maar 4 keer uitgeprint, voor de heen en terugreis.

Yogareis Griekenland laatste dagen

Het is van daag 2 juli en vandaag maar eens de bijstand gebeld want nog steeds niets binnen over de maand juli. Wel naar Samos maar geen cent in de zak. Ik vertelde het bijstandsteam dat het olijven plukken wordt op Samos wanneer de centen niet binnenkomen. Ze konden er nog wel om lachen. Vandaag zagen we dat het vliegtuig volzit, dus de kans dat we gaan is groot. Wel vandaag een verontrustend artikel in de pers over Transavia. Ze cancelen zelfs op het laatste moment, laten je een reis boeken en drie dagen later ontvang je een voucher, kortom bandieten!

Yogareis Griekenland en we zijn terug

Wat was Samos geweldig. We waren de enige in het hotel, het zwembad voor ons alleen. Het vliegtuig voor een derde vol op de terugweg. Mooie kloosters en kerken gezien. Elke dag mooi weer. Alles voor half geld en cprijsjes. Alle mooie plekken zijn binnen een half uur te bereiken.

Kortom een spirituele aanrader, yogareis Griekenland.