Yoga Ontspanning Deventer

Yogaontspanning Deventer Twello

Ontspanning bij de yoga, het geheim

Yogaontspanning Deventer een vertrouwd adres voor al meer dan 35 jaar. Fulltime verzorg ik yogalessen in Deventer, Twello en Terwolde. Vroeger werd ik nog afgeleid door andere activiteiten, maar nu staat mijn leven in het teken van alleen maar YOGA.

yogaontspanning, aarden

Yoga  Ontspanning Deventer, het geheim nummer 1 is de aandacht

Omdat we de yogaoefeningen met aandacht doen bij de yoga ontspanning Deventer is de uitwerking op het lichaam heel groot. Ik geloof zelfs dat deze aandacht genezend is.  Waar aandacht is daar is weinig of geen denken. Het denken geeft vaak onrust. Je kunt de aandacht bij yoga richten op het navoelen, de adem of waar de spanning en de ontspanning zitten in het lichaam.

Yoga en Ontspanning, het geheim nummer 2 is de adem

Bij bijna alle yogaoefeningen zijn we ons ook bewust van de adem. Deze combinatie van adem en beweging geeft een diepe ontspanning. Vooral wanneer we ons richten op de buikademhaling. Veel mensen gebruiken deze buikademhaling zelfs om ontspannen in slaap te vallen. Yoga Ontspanning Deventer Twello heeft een holistische aanpak, een verbinding van yoga met de adem, de aandacht en de ontspanning.

Yogaontspanning Deventer, het geheim nummer 3 is het langer maken van de spieren

Bij de yogaoefeningen rekken we de spieren die door stress zijn verkrampt en korter zijn geworden. Ook maken we de spieren sterker door een poosje in een yogahouding te staan, zitten of liggen. Een yoga asana dus. Hierin maken we kennis met de hatha yoga. Ha Tha wil zeggen het bewust worden van het verschil in de spieren. Het aanspannen en ontspannen en het korter en langer worden van de spieren. Hierdoor komt er een natuurlijk evenwicht. Yogaontspanning Deventer geeft jou balans in je leven.

Yogaontspanning Deventer Twello, het geheim!

In onze maatschappij zijn we erg naar buiten toe gericht. We moeten alles in de gaten houden! Door heel bewust te zijn van je adem, lichaam, gevoelens en het denken ontstaat er een diepe ontspanning. Zelf geef ik in groepen waarin cursisten zitten die al lang les van mij hebben les met de ogen dicht! Wanneer de cursisten ook nog de yoga ontvangen met de ogen dicht ontstaat er een hele bijzondere energie in de groep bij yogaontspanning Deventer.

 

Yoga Ontspanning Deventer, het geheim
YogaOntspanning Deventer, het geheim en yoga op maat

Yoga, het geheim de ontspanningsoefening

Aan het einde van de yogales is er altijd een yogaontspanning bij yoga ontspanning Deventer. Als grapje, met waarheid, vertel ik altijd dat een ontspanning van 15 minuten net zo krachtig is als 1.5 uur slaap. Tijdens de ontspanning krijgt het lichaam en de geest weer een control alt delete, oftewel een herstart! De ontspanning is diep omdat je wel bewust aanwezig bent en niet slaapt tijdens de ontspanning.

yoga ontspanning Deventer
Ontspannen en yoga in de natuur

Yogaontspanning Deventer, het geheim en het spiritueel leven

Bij de yoga ontspanning kom je vaak ook in contact met spirituele thema’s zoals mantra’s, mudra’s, de Ramayana, de Indiase goden enz. Wij hebben een materieel leven maar ook een spiritueel leven. Welke spiritualiteit past er in jouw leven? Veel stress ontstaat omdat de balans er niet is in het dagelijks leven.

Ontvang een gratis yoga bij ontspanning Deventer Twello. Kijk onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Bathmen, yoga Diepenveen, yoga Olst en voeg het woord Berry toe onder google.