yoganieuws

Yoganieuws, elke week een mail

Yoganieuws, beste cursisten en belangstellenden,

Yoganieuws 9 oktober t/m 13 oktober

We beginnen in deze week met een intensieve chakracursus. Deze cursus is 11 weken en we zijn ons elke twee weken bewust van een chakra. De komende week zijn we ons bewust van het eerste chakra, het muladhara chakra. Dit chakra is verbonden met het bewust worden van je lichaam, stilte, angst, spanningen loslaten en in het hier en nu zijn. Ik ben benieuwd wat jullie voelen. We gaan alle aandacht brengen naar de benen. De benen worden gemasseerd, krachtige oefeningen zoals op één been staan en  de gewrichten losmaken. We gebruiken natuurlijk weer de muladhara mudra en mantra.

Ik loop wat voor met het yoganieuws!! Kijk even bij de datum bovenaan!

Yoganieuws 2 oktober t/m 6 oktober

We ervaren nog één keer een hele yogales met het bewustzijn. Vorige week werden we ons bewust van de mudra en de mantra van het bewustzijn. Ik ben benieuwd of de afgelopen yogalessen jullie hebben geholpen om bewuster met de natuur om te gaan, bewuster te eten en bewuster om te gaan met de consumptiemaatschappij. Ik hoor graag jullie reacties.

De komende week zijn we ons eens bewust van mooie gevoelens. Voel jij al heel bewust wanneer je goed geaard bent? Of dat je je hart opent? Ook kun je met yoga je bewust worden van je gevoelens. Niet alleen de gevoelend in je lichaam maar gevoelens van blijdschap, verdriet, enz.

Over twee weken beginnen we met een intensiever chakra cursus van 10 weken. Kijk eens of je een boek kunt bemachtigen over de chakra’s. Dan ervaar je de theorie en de praktijk mooi tegelijk.

De herfstvakantie is dit jaar van 16 oktober t/m 20 oktober 2023. Geen yogales in deze week. Ik heb dan een mooie bijscholing in Bad Bentheim.

 

YOGA AANBIEDING

Voor cursisten heb ik weer een mooie yoga aanbieding. Voor 17.50 euro kun je weer naar sauna Bussloo. Van 16.00 uur tot 23.00 uur. Maximum drie personen. Deze actie is tot september 2024.

yoga aanbieding

Yoganieuws 25 september tot 30 september

Yoga brengt je in het hier en nu en dat is de enige plek waar leven is. Zou dat bewustzijn waar we al bijna een maand van bewust zijn je ook in het hier en nu brengen?  Denken zit in toekomst en verleden en daar leef je niet. De afgelopen weken zijn wij ons aardig bewust geworden van de sluiers om het bewustzijn. Maar de grootste sluier is misschien wel het denken. De komende week zijn we ons bewust van yogaoefeningen, asana’s,  waarover je veel kunt nadenken,  maar wij komen weer vanuit het denken naar het voelen en natuurlijk in het hier en nu.

De afgelopen weken hebben de cursisten die voor een jaar hebben betaald de boekjes gekregen van Bob Land. Ik heb een blog geschreven over deze bijzondere man.

Nog een paar mooie links:

Het hier en nu yoga geeft rust voor altijd – YogaBerryDeventer

Yoga voelen in Deventer Twello – YogaBerryDeventer

Omdat ik veel heb moeten schuiven zitten de groepen aardig vol. Ik hanteer nu ook voor bijna alle groepen wachtlijsten. Het schuiven naar een andere groep gaat hierdoor ook gepaard met grote uitdagingen voor mij. Altijd eerst mailen wanneer je een yogales wilt inhalen in een andere groep.

 

Yoga nieuws voor de week van 18 t/m 22 september

We zijn ons al bewust geworden van de spanning en de ontspanning en afgelopen week van de ademhaling. De komende week zijn we ons bewust van overtollige spanning. Hoeveel energie gaat erin zitten wanneer je constant, terwijl het niet nodig is je schouders optilt of nog erger. Ook blokkeert de energie in het lichaam en zelfs is het mogelijk dat je van de ene spanning in de andere komt. Overtollige spanning heeft ook invloed op je ademhaling. Zou er een relatie zijn tussen overtollige spanning en hyperventilatie?

Willen de cursisten die nog een cadeautje ontvangen omdat ze voor een heel jaar of vijf maanden hebben betaald zich melden!

Bij de Deventer yoga is er altijd wel een verrassing in het yoganieuws.

Bob Land

De cursisten die voor een heel yogaseizoen ineens hebben betaald ontvangen de boekjes van Bob Land. Hierbij in dit yoganieuws meer informatie over deze bijzondere man.

Yoganieuws voor de week 11 t/m 15 september

Probeer er een gewoonte van te maken om voor je naar de yogales gaat het yoganieuws even te lezen. De theorie uit het yoganieuws komt dan mooi samen met de praktijk, de yogales.

Vorige week waren we ons bewust van spanning en ontspanning. De komende week gaat de aandacht naar de ademhaling. Je kunt zoveel voelen bij de adem: de warme lucht langs je gezicht bij de uitademing, dat je een buik-, flank- en borstademhaling hebt, of de uitademing langer of korter is dan de inademing, wat er in het lichaam uitzet en krimpt op een ademhaling en nog veel meer. In het yoganieuws komt de adem veel voor.

Voel jij al dat je “bewustzijn” bent? Heb je de link in het yoganieuws gelezen?

Wil  je nog meer weten over de ademhaling dan hierbij nog een link. Bij het bewust worden van de adem kom je ook dichter bij je gevoelens. Het yogarebirthen pas ik nog wel eens toe in de privélessen.

Hoe was het de vorige week bij de yoga voor jou? Je bent goed opgestart? De Deventer yoga maakt er weer een mooi yogaseizoen van.

Het was een hele klus maar het is voor het twaalfde jaar weer gelukt om het cursusgeld niet te verhogen. Bedankt voor alle mooie reacties die ik hierover ontving.

 

Yoganieuws 2 september 2023

Jullie reactie op mijn oproep om mijn mail snel te beantwoorden heeft mij geholpen om de groepen goed in te delen. Door de grote veranderingen had ik wel even werk omdat de ruimte in De Schalm kleiner is op de dinsdag dan waar we zaten op de donderdag. Ook gaan de cursisten uit Twello naar De Worp. Maar door jullie grote betrokkenheid bij de yoga is het allemaal weer gelukt. Wanneer je nog vragen hebt bel mij 0618735591 of mail.

In de maand september zijn we ons bewust van spanning/ontspanning, adem, overtollige spanning en het hier en nu. In de week van 4 september beginnen de yogalessen en dan zijn we ons bewust bij die eerste yogales van spanning en ontspanning.
Dat BEWUSTZIJN was mijn bijscholing in augustus. Ik heb veel boeken gelezen van de psychiater Jan Foudraine. Jan had dezelfde goeroes als die ik nog steeds volg, Krishnamurti en Bagwhan. JanFoudraine zegt zelfs “je bent bewustzijn”. Hierbij een link in het yoganieuws naar een blog van mij over het bewustzijn. Hoe ben jij de sluier om dat bewustzijn bewust?

Op Bali heb ik 15 jaar geleden een bijzondere man ontmoet, Bob Land. Hij is heel bekend geworden door zijn optreden in een TV programma over mensen die weer oude bekenden tegenkomen. Bob Land is genezen in een Jappenkamp door mijn meester SaswithaJan Rijks. Twee cursisten Marijke en Roos, helaas beiden al jaren geleden overleden, hebben mij geholpen om de wijsheden van Bob Land te bundelen in een boekje. Vaak heb ik Bob genoemd in het yoganieuws.
Elke cursist die in de yogales contant betaalt voor een heel jaar ontvangt beide delen van deze bijzondere yogawijsheden gratis. Ook heb ik weer een mooie verassing uit India of Bali voor de cursisten die deze betaling doen voor 10 maanden yoga contant.
Komende donderdag 7 september om 19.30 uur wil ik jullie trakteren op een extra yogales buiten, de weersverwachtingen zien er heel goed uit. Je kunt ook in plaats van je gewone yogales in die week op die donderdag komen. Mail even wanneer ik je zie. Eigen yogamat meenemen.
Ben je geen cursist, maar ontvang je wel het yoganieuws, dan ben je ook welkom op de yogales buiten.

Wil je reageren op het yoganieuws, stuur een mail info@yogaberry.nl

Met yogagroet,
Berry