klankhealing

Yogales, een uur voor jezelf

Yogales, alle krenten uit de yogapap

yogales in Cambodja

Yogales, wat kun je verwachten?

Je eerste yogauurtje voelt misschien wat vreemd. Er zijn veel stiltes, je hoort dingen waarvan je nog nooit had gehoord zoals “adem naar je voeten” en je voelt dingen die je nog nooit hebt gevoeld. Je komt je weerstanden misschien zelfs tegen in een eerste yogales, maar toch heb je een goed gevoel na de yogalessen. Vaak ervaar je pas na 5 a 7 yogalessen goed wat een yogales met je doet. Dus ga door je weerstanden heen bij de eerste yogalessen.

Yogalessen, wat heb je nodig?

Je hebt niet zoveel nodig bij de yogalessen.  Zo’n mooie yoga outfit die je vaak ziet op foto’s is helemaal niet nodig. Wanneer je ruim zittende kleding aan hebt of bij je hebt dan is dit ok. Houd een beetje rekening met de temperatuur, veel yogaoefeningen zijn op de grond en daar is het altijd wat kouder. In de zomer is het fijn wanneer je een flesje water bij je hebt. Vaak liggen er wel yogamatten in de zaal, anders neem je een slaapzak mee met een badlaken. Persoonlijk doe ik de yogaoefeningen graag met blote voeten of met sokken aan, dus geen schoenen.

yogales Deventer om je hart te openen

Yogalessen in een ontspannende ruimte

Vroeger zei ik altijd “wanneer een yogaruimte schoon en stil is, dan is het ok”. Maar nu geniet ik toch wel wanneer het een ruimte is die veel gebruikt wordt voor spiritualiteit. Elke maandag is er yoga in de kerk van Epse en vaak zit ik al een uur voor de yogales te genieten van de sfeer en de stilte. Een topper is elk jaar weer de yoga in de kerk met de 5.000 Boeddhabeelden. Bij de zomerlessen in juli en augustus is het weer genieten van de rustgevende energie op deze plek.

Yogabeleving, groei erin

Bij je eerste yogalessen zijn de yogaoefeningen/asana’s voldoende.  Maar later ga je steeds meer genieten van dingen waar je nog nooit van had gehoord. Dertig jaar geleden had ik nooit mogen dromen hoe mooi het is om samen mantra’s te zingen in een yogagroep. Misschien ga je wat yogaboeken lezen of wat privélessen volgen en je gaat nog meer genieten van chakra’s, mudra’s, mantra’s en visualisaties.

Yogabeoefening in Deventer en omgeving

In Deventer, Epse, Terwolde en Twello verzorg ik veel yogalessen. Altijd welkom voor een gratis proefles.