Yogales bij yogaberry

Yogales bij yogaBerry in Deventer, yoga ontspanning

Yogales bij yogaberry, zo ziet dat als er uit bij hem.

Yogales bij yogaberry, we beginnen bij een yogales met staande oefeningen, waarbij we ons bewust worden van de adem, de benen enz. dit noemen wij yogi’s het aarden.  Ik begin de yogales altijd rustig. Vooral gaan we voelen dat je weer bij de yoga bent,  je wordt je bewust van het lichaam en je houding.

yogales bij yogaberry
yoga ook buiten bij yogaberry

 

 

 

De yogaoefeningen in een yogales bij yogaberry

Er bestaan talloze yogaoefeningen of, zoals ze officieel heten, asana’s, het sanskriet woord voor ‘houding’. Vaak zul je een paar dezelfde oefeningen tegenkomen bij de yoga. Die herhaling wordt niet saai in mijn yogales, in tegendeel: hoe vaker je een oefening doet, hoe beter je hem gaat beheersen en hoe leuker het wordt, je hoeft niet meer na te denken hoe je de oefening moet uitvoeren. Je merkt ook dat je grenzen langzaam wat opschuiven zonder dat je jezelf forceert. De grenzen worden verlegd door de ontspanning en niet door inspanning. We bewegen de rug voorover,achterover en zijwaarts. Alle delen van het lichaam komen aan de beurt, vooral de schouders, rug en de benen.

Yogales bij yogaberry en de adem

Adem is dus de basis van je bewegingen. Met een ontspannen manier van ademen en een goed gebruik van je longcapaciteit zul je versteld staan van je eigenlijke conditie. Geen beweging gaat zonder aandacht voor je ademhaling. Er zijn ook aparte ademoefeningen, zodat je je aandacht even alleen daarop kunt richten. We gebruiken de ademhaling ook als focus, een yogales is uit je hoofd en terug naar het voelen.

De ontspanning aan het einde van een yogaberry yogales

Het laatste deel van de yogales bestaat uit een eindontspanning. Heel bewust laat je alle spanning die je nog voelt, los. Het gevoel van totale rust geeft je in tien minuten net zo veel energie als een paar uur slaap. In de ontspanning gebruiken we het lichaam (door heel bewust spieren aan te spannen en te ontspannen), visualisaties, mantra’s en vooral stilte. Yogales bij yogaberry verzorgt yogalessen op speciale plekken, zoals de kerk in Epse.

Naar Huis, na de yogales

Ga je naar huis, na een yogales bij yogaberry, dan kun je je dus bewust worden, van een rustig denken, een lage buikademhaling, ontspanning, fijn gevoel en verbinding met de mensen om je heen.

Yogalessen in mooie yogaruimten, zoals De Schalm in Deventer