yogahouding

Yogahouding, is stabiel en comfortabel

Yogahouding, zo stil mogelijk zijn, daarom wordt het denken ook rustig

Yogahouding, een stil lichaam geeft een stille geest.

Deventer yoga
yoga is aandacht

Yogahouding, driehoek

 

yogahouding
yoga in Deventer

De driehoek of wel de Utthita Trikonasana genoemd is een yoga houding die in bijna elk yogaboek voorkomt. Deze asana werkt door op veel plekken in het lichaam, zoals de schouders, rug en benen. Maar de yoga ademhaling heeft er veel ook baat bij. Zelf vind ik deze yoga houding mooi omdat je heel gemakkelijk vanuit het loslaten en ontspannen verder in de yogahouding kunt komen.

 

Yogahouding, Boomhouding

yogahouding
boomhouding asana

 

Yogahouding, de boomhouding of ook wel de Vkrsana genoemd geeft je balans in het leven.  Je zal merken dat wanneer je de focus brengt, door een meter of twee te kijken naar iets op de grond je stabieler staat. Ik vind de houding mooi omdat je hem mooi op kunt bouwen. Je begint te oefenen met de tenen op de grond van de voet die los komt. Verlies je het evenwicht dan kun je snel de voet op de grond zetten. Zo kun je elke week wat verder de voet omhoog brengen. Probeer het been te voelen waarop je staat en in de buik te ademen, je staat dan nog stabieler.

 

Yogahouding, Kaarshouding

yogahouding
Kaars Sarvangasana asana

De kaarshouding bij de yoga, of ook wel de Sarvangasana masseert goed het nek en schouder gebied. Ook liggen de buikorganen andersom in de buikholte met deze yogahouding, wat een goede massage geeft van die buikorganen. Let er op dat het lichaamsgewicht verdeeld is over nek en schouders. Je kun je benen eerst gestrekt wat naar beneden, dus je hoofd brengen om later de benen mooi verticaal boven je lichaam te brengen.

 

 


yoga houding koe Gmukhasana

 

Yogahouding Koehouding

De koehouding of ook wel de Gomukhasana werkt heel krachtig door op de schouders en nekspieren. Je kunt hem mooi oefenen met een theedoek, je pakt de theedoek vast achter je rug en kruip met je handen langs de theedoek naar elkaar toe. Ga telkens op de uitademing een stukje verder. In deze yogahouding heb je ook veel mooie dynamische bewegingen, je kunt naar voren buigen met je bovenste elleboog, of wanneer de linker elleboog boven staat naar rechts buigen en wanneer je met de bovenste arm op de inademing naar achteren buigt werkt deze houding ook goed door op de ademhaling.

De bovenstaande yogahoudingen kunnen ook worden gedaan bij de meditatieyoga, de stoelyoga, meditatie  en ook bij de wateryoga. De  yoga houdingen waar jij veel aan hebt kun je ook ervaren in een yogapriveles.

Een uurtje yoga is een uurtje vakantie.


Yoga houding krachtig en stabiel

Er is yoga in Deventer, Twello, Terwolde en Epse. Kijk eens onder Deventer yoga, yoga Voorst, yoga Twello, yoga Gorssel en yoga Epse, even Berry toevoegen onder google.

Waar yoga?

Kijk eens onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Gorssel, yoga Bathmen, yoga Olst, Yoga Diepenveen en voeg het woordje Berry toe in google. Je eerste les met yogahoudingen is gratis