yogadocenten opleiding

Yogadocenten opleiding op maat

Yogi ben je voor jezelf, yogadocent voor de ander

Yogadocenten opleiding, op maat gemaakt voor jou. Intussen verzorg ik, Berry Steenbruggen,  al meer dan 35 jaar yogalessen. Afgelopen jaar heb ik mijn 20.000 ste yogales mogen geven. In al die jaren heb ik ook veel geleerd van de goeroes in India, het leven en de mensen die op mijn pad kwamen. Intussen ben ik 64 jaar en wil graag aan iemand de kennis doorgeven die ik zelf heb vergaard in al die jaren. Over twee jaar wil ik veel yogalessen overdragen en nog een paar yogalessen verzorgen en wat privélessen.

Yogadocenten opleiding, yogadocent, maar hoe?

Je ziet vaak om je heen dat iemand yinyoga docent is of poweryoga docent. Zelf heb ik nooit een echte officiële opleiding gevolgd en de dingen geleerd die bij mij horen. De yoga die ik nog steeds verzorg is de yoga van naar binnen toe gaan, naar je gevoel. Ik werd altijd aangetrokken wat bij  mij paste. Dat was wel veel Bali en India.  Ook Rob Obermeier was mijn leermeester. Mijn yogadocent zei altijd “door een goede yogales wordt je geraakt”. We leven in een wereld van veel prikkels en wat is er dan fijner om met yoga naar de stilte en naar jezelf te gaan  met yoga en de yogaopleiding. Voor mij waren de kernwoorden bij yoga altijd: voelen, bij jezelf zijn, in je eigen energie, en grenzen. Jij trekt je eigen cursisten aan en komt uit het denken en gaat je hart volgen. Wanneer jou dit dus raakt, kom dan eens voor een intake gesprek en kijk wat de yoga opleiding tot yogadocent inhoudt.

Hoe ziet jouw yogadocent opleiding eruit?

Je wordt niet opgeleid volgens een traditie. We kijken samen in deze yogadocentenopleiding naar jouw kwaliteiten en wat jij wilt overbrengen aan de mensen om je heen en je cursisten. Wanneer jij in je yogaenergie zit ontvang je vanzelf de yoga gereedschappen. Voor mij zijn dit nog steeds, meditatie, mantra’s, mudra’s, yoga asana’s, de adem, visualisaties en yinyogahoudingen. Omdat je niet volgens een traditie wordt opgeleid ben je vrij van bijna elk dogma. Je ontvangt meer dan vijfendertig jaar yoga wijsheid uit de yogabron. Deze wijsheid is een toevoeging bij jouw eigen ZIJN. Het woord yogadocent daar heb ik zelf wat moeite mee. Je staat gelijk met je “leerling”. Door yoga te geven vanuit je bron komen vanzelf de mensen naar je toe die op jou frequentie vibreren.

Yogadocenten opleiding
opleiding yogadocent

Hoe ziet de yogadocenten opleiding er praktisch uit?

Je wordt je in de yogadocenten opleiding steeds bewuster hoe jij in je yogaenergie zit en vanuit welke energie jij yogales gaat geven. Je ontvangt yogalessen van mij maar geeft ook lessen aan mij en aan cursisten. Ook  ontvang je een bibliotheek met yogaboeken. Alle yogakennis die ik heb ontvangen de afgelopen jaren ontvang je met priveyogalessen. Ook kun je dus met mij naar India of Bali om daar te ervaren hoe yoga uit de bron voelt. Je verzorgt yogalessen vanuit jouw hart. Je ontvangt na twee jaar een schitterende website, yogagroepen en veel hulpmiddelen. Kortom ondersteuning vanuit alle fronten.