yogadocent

Yogadocent, volg je hart en ben een yogi voor jezelf

Yogi ben je voor het leven, yogadocent tijdelijk

Yogadocent, intussen verzorg ik al meer dan 35 jaar yoga. In die tijd heb ik veel geleerd van de goeroes in India, het leven en de mensen die op je pad komen. Intussen ben ik 63 jaar en wil graag iemand de kennis doorgeven die ik zelf heb vergaard in de afgelopen jaren. Over drie jaar wil ik veel yogalessen overdragen en nog een paar yogalessen verzorgen en wat privelessen.

Yogadocent, hoe word je dat

Je ziet vaak om je heen dat iemand yinyoga docent is of poweryoga docent. Zelf heb ik nooit een echte officiële opleiding gevolgd en de dingen geleerd die bij mij horen. De yoga die ik nog steeds verzorg is de yoga van naar binnen toe gaan, naar je gevoel. Mijn yogadocent zei altijd “door een goede yogales wordt je geraakt”. We leven in een wereld van veel prikkels en wat is er dan fijner om met yoga naar de stilte en naar jezelf te gaan. Voor mij waren de kernwoorden bij yoga altijd: voelen, bij jezelf zijn, in je eigen energie, jij trekt je eigen cursisten aan en uit het denken en je hart volgen. Wanneer jou dit dus raakt, kom dan eens voor een intake gesprek.

Hoe ziet jouw yogaopleiding eruit?

Je wordt niet opgeleid volgens een traditie. We kijken samen naar jouw kwaliteiten en wat jij wilt overbrengen aan de mensen om je heen. Wanneer jij in je yogaenergie zit ontvang je de yoga gereedschappen. Voor mij zijn dit nog steeds, meditatie, mantra’s, mudra’s, yoga asana’s, visualisaties en yinyogahoudingen. Omdat je niet volgens een traditie wordt opgeleid ben je vrij van bijna elk dogma. Je ontvangt meer dan vijfendertig jaar yoga wijsheid uit de bron. Deze wijsheid is een toevoeging bij jouw eigen ZIJN. Het woord yogadocent daar heb ik zelf wat moeite mee. Je staat gelijk met je “leerling”. Door yoga te geven vanuit je bron komen vanzelf de mensen naar je toe die op jou frequentie vibreren.

Hoe ziet de kennis overdracht er praktisch uit?

Je wordt je steeds bewuster hoe jij in je yogaenergie zit en vanuit welke energie jij de les gaat geven. Ontvangt yogalessen van mij maar geeft ook lessen aan mij en aan cursisten. Je ontvang een bibliotheek met yogaboeken. Alle yogakennis die ik heb ontvangen de afgelopen jaren ontvang je. Ook kun je dus met mij naar India om daar te ervaren hoe yoga uit de bron voelt. Je schrijft vanuit jouw hart over de yogakennis. Je ontvangt na drie jaar een schitterende website, yogagroepen en veel hulpmiddelen.