yogadocent met corona

Yogadocent met corona, de therapie

Wat voelde ik bij corona

Yogadocent met corona, het is niet de vraag of je corona krijgt of niet. Het is meer de vraag wanneer je het krijgt. Na tweeënhalf jaar wachten ben ik nu aan de beurt. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik kan nu zelf de yogacoronatherapie uitproberen. Op internet kan ik  niet één yogadocent vinden die zelf beschrijft hoe corona met yoga is bestreden. Is het een taboe om openbaar te maken dat je als yogadocent in bed ligt met heftige coronaverschijnselen? Of heeft yoga geen gereedschappen bij corona? Wel vind ik op internet hoe je herstelt van corona of hoe je de immuniteit vergroot. Maar wat doe je als je ziek op bed ligt met het virus. Hierbij de yogacoronatherapie. Met eigen aanpak die getrest is in de praktijk.

Yogadocent met corona en vasten

In de afgelopen 35 jaar heb ik heel wat goeroes afgelopen in India en de rest van de wereld. Maar nu is Timo (hij die god eert) mijn goeroe. Timo is om de  vier maanden ziek en geen dierenarts is er achter gekomen hoe dit aan te pakken. Maar onze wijze Timo eet dan ongeveer vier dagen niet. Zelfs wanneer je de lekkerste hapjes voor hem zet eet hij het niet op. De yogi’s in India vasten ook regelmatig. Bij corona lijkt het mij duidelijk dat wanneer je vast de energie naar je lichaam kan gaan om het virus aan te pakken. De energie gaat niet naar de spijsvertering. Eet zo min mogelijk en wanneer je eet, eet dan rood fruit. Het vijfde chakra staat voor reiniging en dit chakra heeft meer aandacht nodig.

Wat voelde ik

De corona kwam heel snel opzetten. Door yoga is mijn lichaam heel gevoelig geworden. Ten eerst barstende hoofdpijn. Ook overal spierpijn. In de nachten drijfnat van het zweten. Veel hoesten. Alles doet mij na twee dagen pijn bij het hoesten. Door de yogagevoeligheid kwam ik er snel achter wat goed voelde bij corona en wat niet.

Yogadocent met corona en slapen

Ik lig momenteel 16  van de 24 uur in bed. Met paracetamol slaap ik vrij goed. Bij slapen kan alle energie naar het vechtsysteem in je lichaam. Probeer veel te slapen. Timo slaat ook wel 14 uur.

De geur bij de corona yoga therapie

He is toch geweldig hoe yoga samenkomt bij corona. Ik was meteen de geur kwijt toen de corona toesloeg. De geur is verbonden met het eerste chakra, het muladhara chakra. Voor het muladhara chakra ben ik nog steeds de geur aan het trainen met vetiver, koffie, citroen en patchoeli en andere eerste chakra etherische oliën. Dit traint niet alleen de geur maar maakt je lichaam ook sterker om het virus aan te pakken. Het werkt door op het eerste chakra. Een yogadocent met corona zet natuurlijk alle yogamiddelen in  en test ze met de realiteit.

Mantra’s bij de therapie

Als yogi gebruik je elke dag mantra’s en je zou een genezingsmantra kunnen gebruiken of de mantra tegen corona. Zelf gebruik ik ook mijn persoonlijke healingsmantra’s zoals de hanuman mantra.  Maar wanneer je niet zoveel hebt met mantra’s kun je ook trillingen van het geluid gebruiken. De medische wereld is eindelijk zover om dit ook te gaan toepassen. De eerste stappen zijn gezet. Trillingen die goed werken bij corona zijn 528 Hz (liefdes frequentie), 639Hz, 432 Hz (hierop vibreert het universum) of 417 HZ(pakt blokkades aan en negatieve energie). Experimenteer er eens mee. Een yoga docent met corona probeert ook dingen uit die veel mensen nog “zweverig” vinden.

Bewegen doet een yogadocent met corona ook

Zelfs tijdens de ergste verschijnselen van corona deed ik yoga. Een dikke trui aan en veel zweten. Elke dag deed en doe ik nog steeds de yoga losmaakoefeningen. Wel een half uurtje per dag. De energie blijft doorstromen. Ook hoe ziek ik ook was, telkens uit bed en dus ook bewegen en dan er weer in. De yoga asana’s heb ik achterwege gelaten. Natuurlijk in bed luisteren naar de mantra’s. En veel visualiseren.

yogadocent met corona

Yoga conclusie

Er is zoveel te doen met yoga tijdens je ziekte. Jammer dat bijna geen yogadocent dit heeft gedeeld de afgelopen jaren. We kunnen zoveel leren van elkaar. Hier boven staan de grote lijnen wat ik deed en nog steeds doe met yoga tijdens mijn ziekte. De kleine facetten ontvang je natuurlijk bij een persoonlijke aanpak. Elk mens heeft een wat andere aanpak nodig. Daarom bestaat de coronayogatherapie uit privélessen. Je kunt deze therapie ook heel goed gebruiken bij long covid. Er zijn dan een paar aanpassingen. Zelf heb ik niets gedaan voor de longen omdat ik daar weinig last van had. Voor het hoesten heb ik niet echt iets uit de yoga kunnen halen. Ben nog aan het experimenteren met wat mudra’s.  Als yogadocent met corona ben ik, durf het haast niet te zeggen, dankbaar om de yogawijsheden nu te kunnen aanpassen tijdens mijn corona.