Yogacursist en yogadocent

Yogacursist en yogadocent tijdens een crisis

Yogacursist en yogadocent, in 2020 en in 2021 konden we niet veel bij elkaar zijn in een groepsyogales. De mogelijkheden waren beperkt om elkaar wekelijks te zien en samen te genieten van de yoga energie. Ook konden we elkaar niet ondersteunen na de yogales. Kortom, het waren bizarre tijden.

Yogacursist en yogadocent

Toen de crisis begon in maart 2020 waren we samen creatief en gingen we samen andere yogavormen doen. Als yogadocent heb ik ongeveer 50 yogavideo’s gemaakt en op youtube gezet. Cursisten konden kiezen uit heel veel thema’s, zoals: yoga rugoefeningen, ademhalingsoefeningen, chakralessen, enz., enz..  We kwamen bij elkaar wanneer het mocht en deden samen yoga met ondersteuning van een youtubelink. Cursisten gingen ook genieten van yoga coaching, chakrawandelingen in De Levenstuinen en tenenleessessies.

Yoga cursist en yogadocent

Reflectie yogacursist en yogadocent

Yoga geeft al veel reflectie,  maar in een crisis kom je jezelf nog meer tegen.  We konden de yoga nu goed toepassen om met onze angsten en onzekerheden om te gaan. Ook bleven we geaard en werden geen complotdenker. We leerden leven met onzekerheid. We konden de bizarre situaties waarin we terecht kwamen met elkaar delen. Opeens van € 2.500 in de maand naar bijstand. Hoe het is om vanuit een gezonde geest en lichaam opeens op de IC te komen.  Of dat we opeens thuis zaten te werken met de kinderen om ons heen. Met yoga en elkaar konden we het hoofd boven water houden.

Dankbaarheid bij de yogadocent en de cursist

Nu we al een eind in 2021 zitten kunnen we dankzij de yoga terug kijken op veel dingen die ons als mens rijker hebben gemaakt. We kunnen beter relativeren, zijn tevreden met weinig en maken andere beslissingen in het leven. We komen meer uit de materie en meer in de spiritualiteit.

Kom ook in de yogabubbel en ontvang een gratis proefles!