yoga zonder oordeel

Yoga zonder oordeel, is dat mogelijk?

Yoga zonder oordeel, ontspant goed

Yoga zonder oordeel

 

Zonder oordeel, hoe zit dat?

Yoga zonder oordeel, hoe snel hebben we meteen gedachten bij wat we zien. Een mooi voorbeeld is de foto hierboven. Zijn er gedachten over het buikje bij de vrouw op de foto? Gedachten als “is ze in verwachting?”, “waarom staat haar hoofd niet op de foto, wilde ze dat niet?”.

Yoga zonder oordeel, een oordeel geeft stress

Dat oordeel is denken en dat denken gaat steeds verder. Je ziet een buikje en dan een oordeel “in verwachting” en dan gaat dat denken verder met wie is die vrouw, enz. Dit geeft veel stress in ons leven. Het is jammer dat wij voor alles een naam hebben. Iemand die ADHD heeft krijgt een stempel en dan begint de ellende. Welk medicijn, zijn gedrag is weer te verklaren vanuit die ADHD. Daarom kan hij bepaalde dingen niet en zo gaat het door. Op Bali, waar ik veel kom, zeggen ze bij iemand met ADHD “hij is bijzonder” en daar houdt het mee op. Iedereen wordt veel meer geaccepteerd zoals hij of zij is bij yoga zonder oordelen.

Bij een keuze kies je voor 1 kant van de medaille

Wanneer je kiest voor een blij en vrolijk leven dan laat je de andere kant misschien wel niet toe. Hoe ga je om met verdriet en pijn? Kun je dat delen met vrienden en kun je het over je heen laten gaan en accepteren? Of grijp je meteen de fles, medicijnen of drugs? Dat zijn allemaal keuzes. Zou het zo kunnen zijn dat wanneer je verdriet en pijn over je heen laat gaan zonder ingrijpen en oordelen de pijn misschien nog wel eerder geneest dan bij ingrijpen?

Zonder oordeel is bewustwording door yoga

Bij de yogahoudingen voelen we ook veel in het lichaam zoals: spanning en ontspanning, een hoge of een lage ademhaling, blokkades, enz. Wanneer we hierover geen oordeel hebben maar alleen maar  bewust ervaren,  dan zien we hoe de puzzelstukjes in elkaar komen. Spanning veroorzaakt een hoge adem en die twee samen zorgen er voor dat je in je hoofd gaat zitten.

Zonder oordeel, met een privéles ga je verder

Bij een yogapriveles gaan we verder dan alleen maar yogaoefeningen. We zien ook de andere aspecten bij de yogabeleving, zoals het denken, patronen, lichaam, spanning, enz.

Waar yoga zonder een oordeel?

Kijk eens onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Gorssel, yoga Bathmen, yoga Olst, Yoga Diepenveen en voeg het woordje Berry toe in google. Je eerste yogales zonder te oordelen over je gevoel is gratis