yoga wereld

Yoga wereld in Deventer

Probeer jij nog de wereld te veranderen?

Yoga wereld, het voordeel van een crisis is dat je geconfronteerd wordt met jezelf. Waarin kwam jij jezelf tegen de afgelopen tijd? Als yogadocent zag ik de afgelopen 35 jaar mensen om mij heen die bang waren, boos en verdrietig.  Dit geeft veel stress. Velen hadden kritiek op de ander. Ze gaven de wereld de schuld. Zelfs hoor ik vaak dat ze onze vrijheid afpakken. Ik kwam bovendien mensen tegen die denken dat er een heel plan achter de crisissen zit. Kortom de uiterlijke wereld heeft het gedaan.

Yoga wereld, transformatie begint bij jezelf

Samen met de yoga ga ik en vele yogacursisten voor de innerlijke yoga transformatie. Door yoga en mediteren komen we dichter bij ons zelf en worden er andere beslissingen genomen. Ik noem het maar even “de spirituelebeslissingen”. Bij yoga en de wereld zijn we ons bewust van het voelen, niet wat we denken. In de yoga wereld hebben we de ogen dicht en richten de blik naar de innerlijke wereld van het voelen. Daarbij gebruiken we vaak de thema’s: loslaten, voelen, de stilte tussen twee gedachten, mindfulness en meditaties.

De yogawereld en creativiteit

In een creatief beroep ontvang je niet elke maand netjes je salaris. Je moet creatief zijn en wordt uitgedaagd door het dagelijks leven. Vanuit de stilte die je creëert door yoga en meditatie komt de mooiste creatieve energie.

Yoga wereld en een Spiritueel leven

Wat is een spiritueel leven?  Bij een materieel leven kijk je hoe jij beter kunt worden van  je beslissingen. Maar in een spiritueel mediatatief en yogaleven kijk je verder. Hoe werken mijn beslissingen door in de natuur, de mensen om je heen en hoe is het resultaat in de toekomst? In de politiek wordt er vaak gekeken of je door beslissingen stemmen kunt winnen en het is vaak kortetermijndenken. Een visie is er vaak niet of de visie verandert elk jaar. Vanuit een spiritueelleven zoek je altijd de verbinding op. Deze verbinding kun je vinden bij de zwakkeren in de maatschappij, de natuur en mensen die ook gaan voor de innerlijketransformatie. Yoga in de wereld is een andere energie.

Geld

In de spirituele wereld kijk je anders naar geld. Geld wordt “energie” voor je. Met geld kun je vrijheid creëren. Met geld kun je ervaringen opdoen, zoals een wereld reis. Mijn goeroe in India vroeg mij eens “word je van geld gelukkig?”. Ja wanneer je het geld uitgeeft aan een beleving. Lekker uit eten met je partner. Kortom je gaat door yoga en meditatie anders kijken naar geld, het wordt minder materieel.

De yogawereld en meditatie

Meditatie heeft mij veel gebracht in het leven. Omdat je bij mediteren uit het denken gaat kunnen er inzichten komen die vanuit …… komen. Ik noem ze altijd maar ingevingen. Heb het idee dat deze ingevingen vanuit het hart komen. Samen met yoga geeft meditatie je zoveel. De balans in je lichaam en geest wordt veel natuurlijker.

Yoga wereld, de wereld dat ben jij

‘In jezelf ligt heel de wereld besloten en als je weet hoe je moet kijken en leren, sta je voor de deur met de sleutel in je hand. Geen mens ter wereld kan je die sleutel geven of de deur voor je openen. Dat kan je alleen zelf doen’. De wereld, zegt Krishnamurti, is niet iets dat op je af komt, maar iets waar je onlosmakelijk mee verbonden bent, waar je in feite één mee bent. Onze kritische, afwijzende en wantrouwende houding tegenover wat wij de wereld noemen dient plaats te maken voor de realiteit van het deelhebben aan die wereld, van het beseffen dat wij het zelf zijn die de wereld vertegenwoordigen en vorm geven.  Een mooi voorbeeld van de yoga transformatie.

Yoga en de wereld geeft je nieuwe inzichten.

De Deventer Yoga is de vraagbaak in Deventer

Je kunt altijd een mail sturen naar de Deventer yoga en je ontvangt gratis advies. De 40 jaar yogaervaring deel ik graag met je.