Yoga welzijn in Deventer

Je goed voelen met yoga

Yoga welzijn en lekker in je vel zitten. de afgelopen tijd zie je steeds meer over het welzijn van de mensen in Nederland. Het blijkt dat er een opeenstapeling van problemen bij veel mensen voorkomt. Het zijn niet alleen lichamelijke problemen maar ook problemen met eenzaamheid en financiële problemen. Yoga welzijn maakt jou bewust van wat echt belangrijk is in je leven.

Yoga gezondheid uit ervaring

Yoga gezondheid, toen ik van school kwam was mijn eerste baantje bij een winkel. De omzet moest steeds hoger van de baas en de targets werden ook steeds hoger gelegd. Toen had ik al in de gaten dat druk zijn en over grenzen gaan in relatie stonden met mijn gezondheid. Er kwam nog meer stress in mijn leven, ik werd inkoper bij een computerindustrie. De lange dagen en de stress gingen in mijn darmen zitten. Ik dacht dat het kanker was, maar gelukkig was het dus die stress. Pas toen er angsten bij kwamen had ik en gelukkig ook mijn dokter in de gaten dat er tussen de oren wat verandert moest worden.

Yoga welzijn door bewust voelen

yoga gezondheid

Ik ging op yoga en werd mij bewust van grenzen voelen, ontspannen, het lichaam voelen en mijn adem. Er ging een wereld voor mij open. Al snel wilde ik niet meer rijk worden in de portemonnee maar in mijn hart. Niets leek meer toeval en in een stroomversnelling kwam ik in India en ontmoette de beste yogagoeroes in Nederland. Alles kwam naar mij toe vanuit die yogaenergie. Ik werd niet meer ziek en vroeg mij af hoe dat kon. Nog steeds heb ik het gevoel dat wanneer je blik naar binnen brengt en je lichaam bewust voelt er een genezende energie voor je aan het werk gaat. Yoga welzijn en naar de innerlijke wereld gaanhoren bij elkaar.

Yoga welzijn en spiritualiteit

Vanuit mijn gereformeerde achtergrond was het woord spiritualiteit een vies woord. Maar door de Aziatische manier van denken kwam ik in aanraking met de Indiase spiritualiteit. Ik ging mantra’s zingen en gebruikte Mudra’s bij de yogaoefeningen. Ook probeerde ik de relatie bewust te worden tussen lichaam en geest. Het boek van Beerlandt “ziekte de sleutel tot zelfbevrijding” de encyclopedie van de psychosomatiek. Nog steeds word ik uitgelachen wanneer ik teksten uit dit boek aan haal. In dit boek wordt een relatie gelegd tussen ziekte en dat hierin een stukje of zelfs een stuk psychologie ligt. Zelf heb ik last van hooikoorts, maar geen 1 dokter heeft mij ooit verteld de relatie met onderdrukte agressie. Zo ben ik gaan kijken naar ziekte de afgelopen 25 jaar. Zo kwam er een andere kijk op yoga gezondheid en het yoga welzijn.

Yogaleven door simple life

Het leven is eigenlijk heel eenvoudig, je werkt doet yoga, mediteert, leest een boekje in de avond, eet, slaapt en geniet. Maar wij hebben het leven complex gemaakt met veel activiteiten en veel materie waar we zo mee bezig zijn. Dit geeft onrust en stress. Toen ik de tv de deur uit zette en in een flatje van 250 euro ging wonen veranderde het leven drastisch. Omdat ik maar twintig uur werk is er veel tijd over voor de kwaliteit in het leven. Je wordt niet gelukkig van nieuwe dingen maar van nieuwe belevenissen, hoorde ik pas van een psycholoog.

Yoga balans door openheid

yoga gezondheid
Samen gezond met yoga

Op facebook lijkt iedereen gelukkig en heeft iedereen een fijn leven. De werkelijkheid is anders, kan ik je vertellen. Ik bewonder mijn facebookvrienden die hun kanker proces delen op facebook. Ieder mens maakt ups en downs mee. Misschien hoef je dat niet meteen op FB te zetten, maar deel het en wees er open over. Ik gebruik zelf het principe van shaming en blaming toe. De dingen die ik hoor wat ze over mij vertellen zetik in een ander daglicht en vertel de nuances.

Yoga welzijn en liefde

Uit de bijbel zijn mij de verhalen van Jezus die genas altijd bij gebleven.  Vooral dat verhaal van die vrouw die had gehoord dat er een man was, Jezus, wanneer je die aanraakte je genezen werd, heeft mij altijd geraakt. Toen zij Jezus aan raakte voelde Jezus dat de genezende energie uit zijn lichaam stroomde. Hij zei “wie heeft mij aangeraakt”. De vrouw bekende en Jezus zei “uw geloof heeft u behouden”.

Yoga en het oordelen en veroordelen

Wanneer er een oordeel komt  over een situatie of gevoel dan komt er ook een energie vrij. In de afgelopen 35 jaar yoga heb ik natuurlijk ook wel eens wat kleine ongemakken gehad . Maar wanneer je daar de toeschouwer van kunt en het zelfs als je vriend kunt behandelen dan komt die genezende energie weer in je lijf. Vaak gebruik ik dat als meditatie. We gaan naar de plek van ziekte of ongemak en daar zijn we aanwezig zonder oordeel. Voel eens wat er gebeurd en heb geen verwachtingen.

Yoga en gezondheid is net als tandenpoetsen

Bijna iedereen vind het heel gewoon om iedere dag twee keer of meer de tanden te poetsen. Zo gaat het ook met yoga, het moet verweven zitten in je dagelijkse bezigheden. Denk niet meteen aan de yoga asana’s en houdingen, maar het kan ook een visualisatie, meditatie, aandachtoefeningen of even de schouders losmaken zijn. Een yogaleven is bewust leven en op deze manier ben je mooi in het HIER EN NU en dicht bij jezelf. Yoga welzijn wordt vanzelf een leefpatroon.