yoga weerstand

Yoga weerstand bij een virus, versterk je immuniteit

Yoga weerstand bij het virus

Yoga weerstand, het is natuurlijk altijd goed om je weerstand goed te houden. Maar wanneer er weer een virus of bacterie opduikt die je lichaam niet herkent dan is het een groot voordeel wanneer je weerstand hoog is.

Yoga weerstand en de yogaoefeningen

De yoga oefeningen zorgen ervoor dat de energie doorstroomt en dat er weinig blokkades zijn in het lichaam. Dit is zeer weerstand verhogend. Ook is een gestrest lijf veel vatbaarder voor infecties dan een soepel en ontspannen lichaam. De yogaoefeningen zijn zo uitgebalanceerd dat het je gezond en fit de herfst en de winter door helpt. Ontspanningsoefeningen werken goed door in het lichaam. De yoga weerstand komt door de ontspanning, de mudra’s, de aandacht en door de uitwerking van yoga op de organen.

Yoga weerstand en de ademhaling

 

Yoga weerstand en de yogaademhaling

Bij yoga zijn we ons bewust van de ademhaling. Omdat we bewust en diep doorademen worden afvalstoffen gemakkelijk afgevoerd. Dit werkt heel krachtig door in de weerstand van het lichaam. Ook voor detox wordt de yoga ademhaling veel gebruikt. Yogi’s gebruiken en Pranayama, een ademhaling waarbij de adem ook wordt vastgehouden.

Yoga weerstand, wees je ook bewust van die andere weerstand

Het lichaam weet heel goed wat het nodig heeft. Maar er komt vaak een stemmetje in het hoofd wat zegt “ik heb geen geduld voor yoga” of “yoga is zweverig”. Mijn eerste yogadocent zei altijd “alles waar je gezonder en beter van wordt daar moet je moeite voor doen en alles wat niet zo goed voor je is gaat vanzelf”. Wanneer we moe van het werk komen dan is het op de bank ploffen heel gemakkelijk. Maar even de zonnegroet doen dat gaat vaak niet vanzelf.

Yoga weerstand en aarden

Je weerstand neemt ook af wanneer je niet goed geaard bent. Daarom is het yoga aarden erg belangrijk. In elke yogales doen we oefeningen om spanningen los te laten d.m.v. het aarden. Spanningen in het lichaam worden ontladen door aardingsoefeningen.

In mijn yogalessen komen regelmatig oefeningen voor die de weerstand verhogen. Is er weer een virus in de lucht zoals het coronavirus dan worden er meer reinigende oefeningen gedaan. Er wordt yoga gegeven in Twello ,Deventer, Terwolde en Epse. Kijk ook eens bij Deventer yoga

Is dit zweverig voor jou?

In de yogales gebruiken we vaak mudra’s en mantra’s om de yoga weerstand te verhogen.