yoga wandeling

Yoga wandeling klooster Sion

YOGA WANDELING NIEUW SION

Graag wil ik je uitnodigen voor een bijzondere workshop, een yoga wandeling in en rondom klooster Sion!

DE OORSPRONG VAN KLOOSTER SION

Zoals bij velen van jullie bekend is, ligt tussen Diepenveen en Wesepe een prachtige abdij, geheten klooster Sion.
Het complex waarvan de gebouwen voor een deel uit het eind van de 19e eeuw stammen is erkend als rijksmonument.
Verdreven Belgische trappisten kwamen in 1883 naar het landgoed Frieswijk.  Zij betrokken de nabij gelegen boerderijen, waar met steun van onder andere de Deventer industriëlen Van der Lande en Ankersmit hun klooster bouwden.

OVER DE MONNIKEN

De kloostergemeenschap bestond in 2013 nog uit twaalf broeders. Vanwege de gestegen kosten werd de huisvesting problematisch. De ene helft van het aantal kloosterlingen heeft een “doorstart” gemaakt op Schiermonnikoog. Andere kloosterlingen zijn verhuisd naar de trappistenabdij van Westmalle. Eind 2015 werd het kloostercomplex aangekocht door de Stichting Nieuw Sion, die er een oecumenisch bezinningscentrum heeft gevestigd.

yoga wandeling klooster Sion

NIEUW SION

Door zowel haar geschiedenis als de nieuwe ontwikkelingen wekt Nieuw Sion veel belangstelling.  Nieuw Sion is een plek van ontmoeting, stilte en bezinning, waar steeds meer mensen zich door aangetrokken worden.  In een tijd van stress, tijdsdruk en teveel prikkels is een Nieuw Sion een rustpunt. Daarom wordt de gastentuin en de kloosterkerk regelmatig opengesteld en worden er rondleidingen aangeboden.

DE YOGA WANDELING DOOR EN RONDOM HET KLOOSTER

Graag wil ik je een rondleiding aanbieden,  door dit bijzondere klooster en de omgeving. We komen op plekken waar we rust, stilte en spiritualiteit kunnen ervaren. In de kerk is tijdens de rondleiding gelegenheid voor een moment van bezinning. De Bijbel ligt open, je kunt er een kaarsje aansteken en er ligt een intentieboek. We krijgen een indruk van hoe er destijds in het klooster geleefd werd.  Ook wandelen we door de schitterende tuinen en langs de begraafplaats rondom het klooster.

INFORMATIE OVER DE RONDLEIDING

De rondleidingen  bij klooster Sion beginnen om 10.00 uur en duren anderhalf uur. De kosten hiervan zijn € 10,– per persoon, inclusief koffie of thee na afloop van de rondleiding. Partners, familieleden of vrienden zijn uiteraard ook welkom. Heb je belangstelling voor deze bijzondere wandeling, stuur dan even een mailtje naar info@yogaberrydeventer.nl.

Kijk ook eens bij nieuwsion