Yoga wandeling Deventer

Yoga wandeling Deventer is meer dan een stadswandeling

Yoga wandeling Deventer, Als inwoner van Deventer zie ik regelmatig stadswandelingen door Deventer. Tijdens zo’n wandeling word je overladen met feiten en jaartallen. Ben je weer thuis dan ben je meer dan de helft weer vergeten. Beleef Deventer eens vanuit het hart en kom uit je hoofd.

Begin yogawandeling

Begin je wandeling aan de overkant van de IJssel. Je kunt daar de auto mooi gratis kwijt. Begin je yoga wandeling om even stil te zitten op het bankje voor het IJsselhotel. Zuig de energie van deze spirituele stad op als een spons. De Ijssel heb ik als yogadocent zoveel gebruikt in de yoga visualisaties. Visualiseer dat je al je ballast in de IJssel gooit en dat dit overtollige naar Zwolle afdrijft.

Yoga wandeling en het pontje

Maak van je oversteek met de pont een mindfulness oefening. Omdat de pont elektrisch wordt aangedreven is er veel stilte. In deze stilte hoor je het water langs de boot gaan, de geluiden vaag uit de stad, misschien nog een meeuw. Kortom er is veel te voelen en te horen bij de oversteek. Een uitstekende mindfulness oefening.

yoga wandeling Deventer

Yogawandelingdeventer

Vanuit het pontje loop je naar het oudste stenen huis in Deventer. Aan de Sandrasteeg kun je even je handen leggen op de oude muren en de energie voelen. Het is sinds kort te bezichtigen.

Geert Groote Huis

In de kelder van dit huis mediteer ik regelmatig. De monniken om Geert Groote mediteerden al op deze plek. Yoga wandeling Deventer brengt je naar plekken in Deventer waar je met een normale stadswandeling niet komt.

Stiltecentrum tijdens je yoga wandeling

In de Broererenkerk zit een stiltecentrum. Hier kun je de energie van de stilte en de kerk mooi voelen.

Yoga wandeling Deventer is mooi te combineren. Zo kun je met een yogadocent door Deventer wandelen. Maar je kunt het ook combineren met een yogales op maat.