yoga vrienden verbonden met het hart

Yoga vrienden in het hart voor altijd

Na een crisis volg je nog meer je hart

Yoga vrienden, “vrienden” is een ruim begrip, je kunt 1800 facebookvrienden hebben of vrienden hebben die je nooit ziet, alleen bij verjaardagen en ellende. Is er een relatie tussen vrienden en wat je bindt? Kunnen mensen om je heen waarmee je investeert en waarmee je samen een bedrijf runt ook vrienden zien? Hoe is het bij de vrijmetselaars en de Od Fellows, verbindt de spiritualiteit?

Yogavrienden zijn vrienden die je raken

Mijn eerste yogaleraar zei eens “door een goede yogales wordt je geraakt”, dat heb ik altijd onthouden. Als yogadocent zit je gelukkig is de “energie” om met mensen samen in een ashram te zijn, met de wichelroede te lopen of samen mantra’s te zingen. Er is een groep in Deventer, de levensbeschouwers, en hierin deel je spiritualiteit via een dialoog. Bij yoga of spirituele vrienden kun je zijn wie je bent, zij oordelen niet en voelen aan wat je kunt gebruiken en zijn er altijd voor je.

Loslaten en spirituele vrienden

Veel mensen blijven hangen in oude patronen en houden “vrienden” aan terwijl de energie er niet is die verbindt. Dit kost je veel energie en tijd en levert niet veel op. Het is maar een kleine moeite om samen met de mensen om je heen even stil te zijn of een ritueel te doen. Ik herinner mij nog steeds dat mijn moeder het onze vader voor het eten bad. Met yoga vrienden kun je delen zonder dat er een oordeel is.

De wereld van de oppervlakkigheid en de wereld van diepgang

Zie jij ook dat mensen steeds oppervlakkiger leven? Dat het niet meer gaat om spiritualiteit en je laten raken in het hart. Iedereen ziet dat onze aarde het moeilijk heeft door hebzucht. Kijk dicht bij huis, in Groningen, huizen scheuren en mensen leven in angst. Maar we wachten nog steeds op geestelijke steun. Tijdens mijn reizen zag is dat het koraal in rap tempo verdwijnt, de ontbossing stopt niet en zelfs het plastic zit in ons eten en water. Maar wij praten nog steeds over de laatste iPhone of dat mooie bankstel.

Spirituele vrienden of yoga vrienden in de praktijk

yoga vrienden zijn spirituele vrienden

In de loges van de vrijmetselaars zie je de mooie spiritualiteit die mensen met het hart verbindt. Door rituelen en symbolen kom je dicht bij elkaar. Veel spirituele clubjes zoeken gericht naar projecten om mensen in noodt e helpen. Helpen vanuit het hart en niet vanuit het ego is bijzonder.

Yogavrienden, laat je niet gek maken door “de wereld”

Door jaloezie o.a. kun je behoorlijk aangevallen worden. Het kan voorkomen dat ze je spiritualiteit in twijfel trekken of dat je te horen krijgt dat je yoga vrienden er wel achter komen wie je bent. Dit zijn vaak de mensen die nog nooit spiritualiteit met je hebben gedeeld. De wereld kan soms heel hard reageren en karaktermoord plegen. Het beste is de Boeddhistische wijsheid toepassen van mededogen en loslaten.

Yoga vrienden en spirituele vrienden healen de aarde

De aarde en mensen om je heen worden alleen maar genezen vanuit de liefdesenergie. Het is de politiek niet gelukt de afgelopen 10 jaar. Vorige week was ik bij een lezing van Jan Terlouw, ontroerend hoe een 0 plusser op kwaad kan worden om de politiek en bijna al zijn toespraken over de natuur gaan.