yoga vragen

Yoga vragen met antwoorden

Yoga vragen, dagelijks ontvang ik veel vragen over yoga. Het is soms even een drempel overgaan voor je eerste yogales. Maar wanneer je goed voorbereid bent dan zit je snel in de yogaenergie. In dit blog staan de meest voorkomende vragen over yoga met de antwoorden erbij of een link naar het antwoord. Staat jouw vraag er niet bij dan kun je je mail mailen. Stuur een mail naar info@yogaberrydeventer.nl of bel 0618735591.

Waar yoga in Colmschate bij Deventer?

In Colmschate is een yogales op de maandagavond om 19.30 uur en overdag op de vrijdagochtend om 10.00 uur. Yogales in een mooie kerk.

Waar Deventer buiten Yoga?

In de zomermaanden is er yogales buiten vlak bij de IJssel. Ik kijk op buienradar wanneer het een mooie dag is voor yoga buiten en je ontvangt een mail met de tijd en waar. Er is altijd yoga op mooie verrassende plekken buiten.Yin yoga Deventer yinyoga

Waar yinyoga in Deventer en Twello?

De laatste yoga gebruik ik steeds meer yinyoga in mijn yogalessen. De combinatie van de meridianen, energiebanen, strekken en lichaamshoudingen werkt zo krachtig door in lichaam en geest. De lichaamshoudingen zijn vaak wat gemakkelijker dan yogahoudingen maar je houdt ze wat langer aan. Yinyoga maakt het hoofd ook rustiger

Wat is Yoga?

Voor mij als yogadocent is yoga van de uiterlijke wereld naar de innerlijke wereld reizen. Je bewust worden van je lichaam, de adem, de gevoelens en de gedachten. Vanuit dat mindfulness aanwezig zijn komt er vanzelf balans in lichaam en geest.

Wat zijn yogaoefeningen

Yogaoefeningen ook wel asana’s genoemd zijn lichaamshoudingen die comfortabel aanvoelen en waarbij je stabiel staat, zit of ligt. Dit was de uitleg van Patanjali, degene die heel lang geleden wat over yoga opschreef. Na gelang de yogatraditie worden de yogaoefeningen wat langer of korter uitgevoerd. Ook kunnen de yogahoudingen wat variëren in krachtig of “soft”.

Is yoga duur?

Door de energieprijzen en de hoge zaalhuren denken veel mensen dat yogalessen veel kosten. Maar een yogi leeft vaak in eenvoud en liefde en daarom heeft hij of zij weinig geld nodig voor zichzelf. Zelf heb ik de laatste 10 jaar het lesgeld niet verhoogd.  Ook zijn er kortingen mogelijk bij betaling per jaar of per vijf maanden. Een proefles is zelfs gratis.

Wat is wateryoga

Bij wateryoga maken we gebruik van het water. Bij een evenwichtsoefening hoef je niet bang te zijn om te vallen, het water vangt je op. Wanneer je een been ronddraait dan is dit veel zwaarder en helpt het water je om je spieren sterker te maken. Ook geeft wateryoga minder druk op de gewrichten. De laatste 10 minuten bij een wateryogales drijf je op drijvers. Dit geeft een diepe ontspanning. Het wakker maken tijdens de wateryogales zit bij de prijs in.

Wat is blootwateryoga en blootyoga?

Veel mensen hebben nog een vooroordeel bij blootyoga. Maar wanneer je eenmaal blootyoga hebt ervaren wil je niets anders meer. Het geeft een bevrijdend gevoel wat niet te beschrijven is. Ook maken veel cursisten gebruik van de blootyogalessen om meer hun lichaam te leren accepteren. Zelf vind ik bloot yoga mooi omdat je je kwetsbaar voelt en door deze zachtheid bebeurt er therapeutisch veel met je. Er is ook blootwateryoga in Deventer.

Hoe vaak yoga in de week?

De meeste cursisten volgen eens per week yoga. Als yogadocent heb ik veel waardering voor cursisten die twee keer in de week naar yogales komen. Daarom is bij mij de tweede yogales in de week gratis.

Wanneer zwangerschapsyoga?

Wij adviseren om vanaf de derde maand zwangerschapsyoga te volgen. Omdat in onze yogastudio privélessen zwangerschapsyoga worden gegeven kunnen we rekening houden met jouw wensen en blokkades. Heb jij yogavragen over de zwangerschap? je kunt altijd mailen.

Waar kan ik yoga volgen

Je kunt in elk klein dorpje in Nederland wel een yogadocent vinden. Ik raad mensen altijd aan om eerst een aantal proeflessen  te volgen bij verschillende yogadocenten. Dan voel je wel waar de energie goed voelt. Bij een goede yogadocent is de proefles vaak gratis. Heb jij yoga vragen over waar yoga? Ik help je graag verder.

Yoga vragen, wat is de boom?

Er zijn een aantal yogaoefeningen die je in elk yogaboekje tegenkomt. De boom is ook zo’n yogaoefening.

Yogavragen, wat is de cobra?

Yoga vragen over Yogakleding

De laatste tijd zie je steeds meer yogacursisten in flitsende en dure yogakleding. Maar er zijn maar een dingen belangrijk bij yogakleding. Je moet er gemakkelijk in kunnen bewegen, het moet warm genoeg zijn in de winter en het moet fijn aanvoelen. Is de yogakleding ook nog eco dan is het helemaal mooi.

Yoga vragen en de Driehoek

 

Wat is yoga nidra, deze vraag ontvang ik veel bij de yoga vragen

 

Wat is Kundalini yoga?

 

Aan dit blog wordt nog gewerkt! Heb jij nog yoga vragen? mail mij dan.