Yoga en voelen

YOGA VOELEN, DE AANDACHT NAAR BINNEN

Yoga brengt je uit het hoofd

Yoga voelen, na dertig jaar yoga lessen te hebben gegeven is yoga voor mij nog steeds uit je hoofd en voelen.
Ik wil je graag leren aan de hand van dezelfde oefeningen je van het denken naar voelen te laten gaan. Je kunt je aandacht nog meer dan vorige week naar binnen richten wanneer je mijn aanwijzingen minder hoeft te volgen. Je kunt misschien ook je ogen langer dicht  houden. Maar deze les kan ook anders voelen, wanneer er iemand anders op je vaste plekje in de zaal ligt, er iemand wel of niet naast je ligt.

Voelen de overgave bij de yoga

Yoga en “het leven”.

Wanneer en waarom heb jij doen besluiten yogalessen in je leven toe te laten? Vaak met een bepaald gevoel, ontstaan na het krijgen van slapeloosheid, stress of een ernstige ziekte. Het kan zijn dat dat opeens het moment voor yoga was aangebroken!

Om bij het begin te beginnen: zoals jullie weten begin ik iedere les met het aansteken van de kaarsjes, voor mij een heel mooi ritueel dat sfeer en licht in de yogaruimte brengt. Maar niet alleen dat! Net als bij het zingen van een mantra. Heb jij  je aandacht  wel eens gericht op een kaarsvlam? Waarbij je van denken naar voelen kunt gaan.
In plaats van een mantra, zul je bij het kijken naar een kaarsvlam de stilte ervaren.

Yoga, stilte en de asana’s

Zo zal ik jullie ook stilte laten ervaren tijdens de asana’s.
Afgelopen weken heb ik de lessen veel ingesproken, om je te laten ervaren wat je voelde tijdens de asana’s. Het inspreken van mij kan voor jou een hulpmiddel zijn om niet af te dwalen met je gedachten. Maar de stilte die gaat ontstaan, wanneer ik minder toe zal lichten, zal een prachtige manier zijn om van je denken naar het voelen toe te gaan.


Voelen van nieuw leven bij de zwangerschapsyoga

Zonder woorden is er geen moeten, minder prestatie en minder druk. Door stil te zijn zoekt de energie vanzelf zijn weg naar binnen in plaats van naar buiten. Je ervaart meer ruimte in je lichaam, je ademhaling wordt rustiger en misschien zul je merken dat je gevoeliger wordt.

Yoga voelen en emoties

Wanneer je plotseling overmand wordt door emoties op de yogamat, omarm ze dan en schaam je niet voor.  Voor de yogi’s om je heen of voor mij is het heel gewoon. Natuurlijk wordt bij het woord “emoties” meteen gedacht aan gevoelens van angst, boosheid of verdriet en ben je geneigd op de rem te gaan staan. Maar je leven kan zoveel rijker worden wanneer je deze emoties toelaat en er iets mee gaat doen! Dan kan er ruimte ontstaan voor blijdschap, vrede en zelfs een intens geluksgevoel.

Door gevoeliger te worden, leer je te leven vanuit je hart.  Neemt je zelfvertrouwen toe en zullen je contacten met je medemensen hechter worden. Yoga is ook jezelf onderzoeken en iets te weten komen over jezelf.  Je komt op een andere manier in het leven  te staan.

Welkom op de yogamat voor het yoga voelen

Elke week hebben we een thema. Bij veel thema’s gaan we naar het gevoel toe. Dit voelen maakt je hoofd leeg!