yoga en voelen

YOGA, VOELEN WAT GOED VOELT

YOGA EN VOELEN WAT GOED VOOR JE VOELT!

Yoga en voelen, ik vind nog steeds de spreuk van Patanjali, de “vader” van de yoga heel treffend. Yoga legt de wervelingen van de geest stil. Hier hoeft niets meer aan toegevoegd te worden. Door herhaling van oefeningen en meer stiltes tussen de asana’s kon ik je brengen van denken naar voelen. De afgelopen les heb ik minder gesproken dan je van mij gewend bent. Omdat het inspreken van mij voor jou een hulpmiddel kan zijn om niet af te dwalen met je gedachten, kun je daar nu misschien op een andere manier tegenaan kijken.

Yoga geeft je handvatten om te voelen wat voor jou goed voelt.

Yoga en voelen is niet verdringen, maar accepteren en vervolgens kun je et loslaten. Dat kan voor iedereen anders zijn. Zo heeft iedereen wel eens een moeilijke periode in het leven doorgemaakt. Dat kan zijn geweest door bijvoorbeeld ziekte, werk of relatieproblemen. Het kan ook zijn dat je op dit moment een heftige tijd doormaakt. Het denken is dan constant geneigd naar oplossingen hiervoor te zoeken. Misschien kijk je in yogaboeken, tijdschriften of op Google op zoek naar thema’s. En vind je bijpassende asana’s, waarvan je denkt dat ze goed voor je kunnen zijn. Omdat ik altijd probeer te denken in mogelijkheden zou je het misschien ook om kunnen draaien! Met het beoefenen van yoga en voelen krijgt stilte de ruimte.  Zodra je lichaam rustiger wordt, kun je ook innerlijke rust gaan vinden bij yoga en voelen.

Voelen geeft ontspanning

Yoga in Deventer

Rust in jezelf en vrede hebben met jezelf en de situatie waarin je momenteel verkeert. Het is mogelijk om een thema met asana’s te ervaren bij de yoga en te ontdekken dat die specifiek op jouw situatie van toepassing is. Dus eigenlijk in de andere volgorde. Het is mooi om te ervaren hoe thema’s ook kunnen veranderen in je leven. Wanneer je nog jong bent, kan loslaten van spanning belangrijk voor je zijn. Ben je wat ouder, dan kan het zijn dat je rust en stilte als prettig gaat ervaren. Het is leuk om met wat te spelen met de thema’s van deze yoga lessen. Sta open voor wat een thema voor je kan betekenen en zonder een oordeel hierover te hebben. Yoga en voelen geeft ook innerlijke groei.

Ik zie je graag weer op de yogamat deze week voor yoga en voelen.