yogavirus maatregelen

Yoga virus maatregelen, bekijk het nuchter

Yoga virus maatregelen, een dikke maand waren er veel mensen in mijn omgeving die wat lacherig deden over het c virus. Intussen merk ik het van alle kanten in mijn omgeving: privélessen worden afgezegd, een etentje in de familie is geannuleerd, afzegging bij de wateryoga en zelfs een collega wilde eerst niet naar ons toekomen omdat wij met veel mensen in aanraking komen. Ook zie ik dat de angst wel wat overdreven is.

virus yoga maatregelen
virus yoga maatregelen in Deventer

Yoga virus maatregelen bij de yoga en bij de sportschool

Het voordeel van yoga bij een yogadocent heeft veel extra’s ten opzichte van yogales bij een sportschool. Yoga bij een yogadocent, dan is er yoga in kleine groepen en is de kans op besmetting klein. Ook is de plek ruim waar we bij elkaar komen en kunnen we meer afstand nemen tussen de yogamatten.

Yoga virus maatregelen

Kom gerust op yoga, want het risico is minimaal door de onderstaande Yoga virus maatregelen.

 1. Neem een groot badlaken mee, die je over de yogamat legt. Was deze uit wanneer je terug komt van de yogales.
 2. Raak zo min mogelijk de klinken aan van de kleedkamer en andere ruimten. Ik zal ze ook telkens ontsmetten.
 3.  Wanneer je grieperig bent of veel hoest, geef dat even door, dan krijg je een speciaal plekje in de groep.
 4.  Was je handen even voordat je de yogazaal in gaat en ook wanneer je de yogales verlaat.
 5.  Wanneer je een zakdoek gebruikt, neem dan papieren zakdoekjes en leg ze niet op de yogamat.
 6.  De maatregelen die de overheid adviseert pas je natuurlijk ook tijdens de yoga toe.
 7.  Het begroeten bij de yoga doen wij altijd al safe met de namastegroet.
 8.  Wanneer je 80 plus bent en/of je weerstand laag is, geef dat dan even door aan de yogadocent, krijg je een  speciale plek in de yogagroep.
 9.  Bij yoga ben je heel bewust van je lichaam, dus bij twijfel niet naar de yogales gaan en later lekker de les inhalen, door twee keer in de week komen.
 10.  hou de site van het RIVM in de gaten.
 11.  Bovenstaaande yoga virus maatregelen kunnen veranderen na gelang de situatie.

Virusyoga-angst en je weerstand

C virus yoga, vanmiddag at ik een visje bij de viskraam en kwam in gesprek met een hele fitte 80 plusser. Zij begon over het c virus, dat ze zo bang is en dat het nu wel heel dicht bij komt. Haar hele leven was de afgelopen weken veranderd. Ze durfde niet meer naar de supermarkt en ook niet naar het zwembad waar ze elke week komt. Veel mensen laten hun leven leiden door angst bij dit virus,  ik zie het overal om mij heen. Handel jij vanuit angst bij het coronavirus? Vaak heb je zelf niet in de gaten dat je al anders reageert vanuit angst. Het kan zelfs je leven beperken, die angst. Je bewustzijn vernauwt bij angst en je neemt vaak niet de juiste beslissingen. Yoga virus maatregelen halen je uit de angst en je weerstand wordt verhoogd.

Yoga en ontspannen

Wanneer je ontspannen leeft dan neem je hele andere beslissingen in je leven dan wanneer je gespannen bent door angst. De laatste tijd zie ik steeds meer mensen die overdreven reageren vanuit de virusangst. Bij de virus yoga besteden we aandacht aan het ontspannen van het lichaam, ademhaling en het ontspannen van de gedachten. De yoga heeft mooie yogaoefeningen die je hiervoor kunt gebruiken zoals aardingsoefeningen, chakraoefeningen en mudra’s.

Speciale virusmeditaties

Onze gedachten over het coronavirus kunnen ons al ziek maken. Hoeveel mensen zijn al gespannen van hun gedachten voordat ze in de stoel van de tandarts zitten? Bij de coronavirus meditaties maken we het denken rustig en vullen ons met positieve energie. Door meditatie kun je beter creatieve oplossingen bedenken om met het virus om te gaan. De speciale lichtmeditaties werken door in lichaam en geest en geven een betere weerstand.

Mantra’s bij de virus yoga

Mantra’s worden nog weinig gebruikt bij virussen. Maar bij deze yogavorm pakken we het op vele fronten aan. We gebruiken de eeuwen oude mantra’s die doorwerken op je weerstand en op je gezondheid. Ook leer je mantra’s kennen die doorwerken op andere gebieden. Ben jij angstig over dit virus dan kun je de mantra tegen angst gebruiken. De Yoga coronavirus maatregelen en je weerstand verhogen met de Tara mantra is een goede combinatie.

Versterk je weerstand de komende tijd met virus yoga en vertrouw op de Yoga maatregelen

virus yoga maatregelen

De afgelopen 35 jaar dat ik aan yoga doe ben ik heel weinig ziek geweest. Maar twee keer een paar dagen geen les kunnen geven. Door yoga is mijn weerstand veel beter geworden. Door de blik naar binnen te brengen en aandacht te hebben voor lichaam, adem en gevoelens word je weerstand beter met  virus yoga.

Yoga virus maatregelen, je niet angstig laten maken en vertrouwen op je getroffen maatregelen en de maatregelen die genomen zijn door de yogadocent.