Yoga versus tweespalt

Yoga versus tweespalt en polarisatie

Polarisatie en tweespalt

Yoga versus tweespalt, zie jij het ook om je heen dat de wereld is veranderd. In coronatijd hadden we de revaccineerden en de niet revaccineerden. Ze werden de wappies en de schapen genoemd. Ook zien we de mensen die het goed hebben en degenen die naar de voedselbank moeten. We hebben nu zelfs postbus 51 spotjes met “ben je bezig om een discussie te winnen of om elkaar te verliezen”.

Yoga versus tweespalt, kies voor YOGA

Het woord yoga betekent al verbinding. De eerste verbindingen die we leggen met yoga zijn de verbindingen in ons zelf. Lichaam en geest, de adem en het lichaam, de gevoelens en het denken en de spanning/stress en de ontspanning. Wanneer je dit bewust bent dan komt de verbinding met de ander, de natuur,  je familie en vrienden vanzelf. Momenteel zoeken veel mensen het plezier in de uiterlijke wereld tot verslaving toe. Maar de leegte in zichzelf wordt steeds groter. Yoga versus tweespalt gaat naar verbinding wanneer jij contact maakt met jezelf.

Inzicht en yoga versus tweespalt

Door yoga ontvang je steeds meer inzicht in jezelf. Je ziet in dat je trauma’s hebt over geërfd van je ouders, dat spanning in de schouders een hoge ademhaling geeft, dat je een niet realistisch beeld hebt van jezelf. Het zijn net puzzelstukjes die langzaam op de plaats vallen.  Door yoga krijg je inzicht in jezelf en dat geeft rust en ontspanning. Yoga versus tweespalt komt aan een einde door inzicht.

Yoga versus tweespalt komt in balans door stilte

De kans is groot dat je door yoga interesse krijgt voor meditatie of stilte. In de stilte lost yoga versus tweespalt op. in onze maatschappij ontvangen we veel te veel prikkels. In de stilte en meditatie kun je die prikkels verwerken. Je komt ook dichter bij je gevoelsleven.