yogales door een man

Yoga verdieping, maakt je leven kleurrijker

Yoga geeft meer

Yoga verdieping, yogadocent Berry Steenbruggen heeft een video geplaats over verdieping van je yoga en spiritualiteit. In onderstaande video wil ik graag met jullie delen hoe je de yoga verdieping of verdieping in je spirituele leven kunt brengen. Zie het niet als tips maar haal de yogakrenten uit de yogapap.

Wie is yogaberry bij de yoga verdieping?

Berry Steenbruggen is geboren in Deventer op de Worp waar zijn ouders een groentezaak hadden. Daardoor kwam hij ook in het “zakenleven” terecht als inkoper bij een grote computerfabrikant. Na 5 jaar werken als inkoper kreeg hij verschillende lichamelijke klachten en realiseerde hij zich dat dit niet was wat hij echt wilde. In 1985 besloot hij om de hardware te vervangen voor de software en zijn yoga ervaringen te delen. Zijn “nieuwe baas” heeft hem nu  30 jaar in dienst. Hij heeft in al die jaren mooie spirituele kado’s mogen ontvangen met als bonus een wereldreis van een jaar. Samen met zijn cursisten heeft hij mooie spirituele reizen mogen maken naar India en Bali.

Yogakaootjes bij de yoga verdieping

Zijn 50ste verjaardag heeft hij in de mooiste kerk van Deventer (de Lebuinuskerk) mogen vieren.  Met zijn cursisten heeft hij genoten van een  klankenbad van Danny Becher. Ook heeft het contact met verschillende spirituele leraren in India en daarbuiten, zoals Amma en Osho zijn kijk op de yoga veranderd. Hij heeft in 2015 zijn 15000 ste yogales verzorgd en dit gevierd met de cursisten. Berry geeft al 30 jaar yogales in Deventer en omgeving. Hij is begonnen met Iyengar yoga en gaf later les volgens de Saswitha methode. Deze methoden heeft hij aangevuld met zijn ervaringen op het gebied van “Emotioneel Lichaamswerk”.

Zijn specialisaties zijn:

  • ontspanningsoefeningen
  • ademhalingsoefeningen
  • visualisaties
  • yoga als therapievorm
  • de chakra’s
  • privélessen
  • tenenlezen

Elk jaar gaat hij twee keer naar Azië voor hatha-yoga bijscholing.

 

yoga verdieping aan de Ganges

Yogainspiratie

Zijn inspiratie haalt hij bij Osho, Ratu Bagus, Krishnamurti en het LEVEN. Berry onderscheidt zich in Deventer door veel in spirituele plaatsen les te geven.  Iedere dag heb je de keuze uit 2-3 yogalessen. Ook geeft hij maar 1 vorm van yoga, welke in 30 jaar zijn resultaten hebben opgeleverd. Omdat er 11 yogalessen in de week worden gegeven kun je dus overal en altijd een les inhalen op een speciale rustige plek. Hij werkt met thema’s die herkenbaar zijn in het dagelijks leven. Ook biedt Berry veel extra’s zoals: yoga weekenden, excursies, gastsprekers uit binnen- en buitenland. Yoganieuws ontvang je per e-mail over de yogales van die week. Van zijn spirituele reizen, twee keer per jaar, laat hij film en fotomateriaal zien. Ook geeft hij prive-lessen en prive zwangerschaps yogalessen.

Mail:info@yogaberrydeventer.nl voor een proefles