oga vakantie met stoelyoga

Yoga vakantie in een kasteel

Yogavakantie op een bijzondere plek

Yoga vakantie, regelmatig ga ik naar India voor yoga retraites. Het is fijn om een tijd in de yogaenergie te zijn. Je focus kan alleen gaan naar je yoga practice. Er wordt gekookt voor je en je hoeft je niet bezig te houden met de alledaagse bezigheden. Vaak zijn deze yoga ashrams ook goed voor andere spirituele activiteiten. Zo zijn er vaak mensen die je een reiki behandeling kunnen geven of een massage.

In dit blog wil ik met jullie delen mijn yoga retraite in kasteel Slangenburg bij Doetinchem.

Yoga vakantie in Kasteel Slangenburg

Een gastvrouw verzorgt elke donderdagavond om 19.30 uur een yogales in het kasteel. Deze gastvrouw geeft een perfecte yogales. Een mooie combinatie van evenwichtsoefeningen, aardingsoefeningen, torsies en een fijne ontspanning. Na de yogales drink je samen nog een kopje thee. Ook trek je een kaart, bij je yoga vakantie, die je als een spiegel aan het denken zet. Na een yogales en na de diepe ontspanning is het een goed moment om in deze ontspannende energie een kaart te trekken. De sfeer van het kasteel, de mensen die daar op dezelfde frequentie vibreren maken de yogales tot een mooi geheel.

Yoga vakantie en meditatie in het kasteel

Ook heb ik de meditatie gevolgd bij Slangenburg. Deze meditatie wordt ook door een gastvrouw verzorgd. Ik vond het een mooie meditatie. Wel anders dan de meditaties die ik gewend ben met mantra’s en mudra’s. De opbouw was heel bijzonder met eerst aarden, je openen voor de energie van boven en het delen door elkaars handen vast te houden. Zowel de yoga als de meditaties worden gehouden in de kapel van het kasteel. Ook hier werd een kaart getrokken na afloop van de meditatie.

yoga vakantie
yoga en vakantie een mooie combi

Yoga vakantie op een bijzondere plek

Wanneer je een verblijf op Slangenburg boekt voor een yoga vakantie dan heb je veel tijd voor je eigen yoga practice. Om 8.30 uur is het ontbijt, het diner om 12.45 uur en een broodmaaltijd om 18.00 uur. Ook kun je samen komen voor de thee en koffie in de huiskamer om 10.45 uur en om 15.45 uur, dit samen zijn is niet verplicht. Je kunt yoga en meditatie volgen op het kasteel, informeer bij de gastdames. Ook zijn er vaak therapeuten die hier als gast zijn en wat kunnen aanbieden. Zo heb ik daar nog tenen gelezen tijdens de yoga vakantie. Het is toch een ervaring om yoga te doen in een mooie ruime kasteelkamer.

Buiten en binnenyoga in en om een kasteel

Buitenyoga achter het kasteel in de tuin of in een kamer van het kasteel. Je loopt door de kelder via een kleine brug, over de gracht, naar een mooie tuin. Probeer eens de blauwe kamer of de muziekkamer waar een vleugel, piano en klavecimbel staan.

yoga vakantie

Yoga vakantie Slangenburg praktische tips

Er zijn veel kamers waaruit je kunt kiezen bij Slangenburg. Ik zat in De Biezenmand. Deze kamer heeft ook een kleine aangrenzende kamer, mooi om daar je yogamat neer te leggen. Het warm eten is tussen de middag dus doe je yoga in de ochtend, namiddag of avond. Zoek een mooie plek uit buiten voor je yogapractice. Achter het kasteel is een mooie plek. Er staat een hele prachtige geurende Catalpa. Leg je yogamat eens voor deze boom en geniet van de energie, de geur en het mooie kasteeluitzicht.

Meditatie

Wandel eens na je yogapractice naar de kapel achter het kasteel. Alleen al de wandeling is al een meditatieve wandeling over een heel smal pad tussen eikenbomen. Ik was heel verrast door deze kapel. Er zijn  6 diensten per dag. Ga eens een half uurtje zitten in deze kapel en laat de energie door je heen gaan. Vanuit de achterkant, via de kelder van het kasteel, loop je over de grachtbrug de tuin door en dan steek je een drukke weg over en daar begint het mooie pad al. Na een dikke km. kom je op een kruispunt met rechts voor je een open veld, hier ga je naar links en na een kleine 30 meter ga je rechts de oprijlaan op van het klooster.