een yogaleven

Yoga uitjes, low budget

Yoga mini vakanties voor weinig geld

Yoga uitjes, veel yogaweekenden of weken kosten al snel een paar honderd euro. Retraites in het buitenland kosten je al snel meer dan 1000 euro. De laatste dertig jaar heb ik als yogadocent veel genoten van yoga in de natuur en dat kostte niet veel geld.  Hieronder een aantal low budget tips. Ook zijn er veel plekken in Nederland met een positieve energie waar jij je kunt opladen.

yoga uitjes

Yoga en leylijnen

Leylijnen zijn energielijnen die over de aarde heen lopen. Zelf woon ik in Deventer en wij hebben een aantal van deze energieplekken in onze stad. Ga eens zitten in het crypt van de Lebuinuskerk en voel de energie, een fijne plek om te mediteren. Het Nijenbeek  aan de IJssel, tussen Zutphen en Deventer is ook zo’n plek. Doe daar eens yoga en voel eens wat het toevoegt aan je yogabeleving. Dit zijn ook plekken om de wichelroede mee te nemen. Gebruik de wichelrode eens bij je yoga. Kijk eens onder google naar leylijnen en de plaats waar je woont en ontvang de energie van moedertje aarde.

Yoga uitjes in de natuur

De natuur voegt zoveel toe aan je yogabeleving. In Deventer en omgeving verzorg dus ik elke zomer zomeryogalessen op landgoederen of in de Levenstuinen. Deze lessen worden altijd druk bezocht vanwege de diepe ontspanning door aarden in de natuur. Een tip is om eens een seizoenskaart te kopen voor Park de Hoge Veluwe en daar tegen de avond wild te spotten. Neem je picknickmand mee. De combinatie van mediteren, de spanning van “zie ik herten of niet” en de natuur geven zoveel rust in je hoofd. Doe dit eens een aantal maanden regelmatig en je zal merken dat het je veel extra’s geeft bij je yoga practice.

Yoga uitjes en De Levenstuinen

yoga uitjes

De Levenstuinen in Teuge zijn spirituele tuinen. Elke tuin is het symbool van een chakra energie. Deze tuinen van Groot Honschoten kun je dus op veel terreinen combineren met je yoga practice. Mediteer eens in het kapelletje of doe eens yoga in de tuin van het voelen. Ik verzorg ook privewandelingen door deze tuinen en geef jou een meditatie of yogales op maat. Yoga uitjes zijn mooi in de natuur.

Yoga en het blotevoetenpad

yoga uitjes

In mijn yogalessen beginnen we altijd met aarden. Hierbij maken we gebruik van de voeten, benen en onderrug. Wat is er mooier dan met blote voeten door de modder, over kiezelstenen en door water te lopen. Regelmatig neem ik dus groepen en individuen mee naar het blotevoetenpad in Twello om bewust te worden van aarden en om zo spanningen los te laten.

Yoga retraite en Nieuw Sion, oud klooster

yoga uitjes, Nieuw Sion

Het oude klooster Sion, nu Nieuw Sion is de favoriete plek om mij terug te trekken in de meditatiekluizen daar. Wij ontvangen te veel prikkels in deze maatschappij. Hier kun je mooi onthaasten en je hoofd leeg maken. Spiritualiteit en natuur genoeg om je heen. Mediteer eens in de kapel of doe yoga in de hagenbeuk. Een plek om even STIL te zijn is de begraafplaats bij dit oude klooster, mooie yoga uitjes. Het bos er naast nodigt je uit om met blote voeten een meditatiewandeling te doen.