yoga tips

Yoga tips, voor nog meer ontspanning

Yoga tips uit de praktijk

yoga tips, gratis

Yogatips, tip 1 neem een proefles

Yoga tips, iedereen gaat vanuit een andere invalshoek naar yoga. Of om te ontspannen of om meer te weten over chakra’s of om een uur voor jezelf te hebben en vanuit denken naar voelen te gaan. Ook yogadocenten geven yogales vanuit hun levensthema. Voor mij zijn de volgende thema’s favoriet: chakra’s, loslaten, de rug, de adem en schouders. Wanneer je twee of drie proeflessen neemt bij verschillende docenten, dan voel je wel welke yogadocent op jouw “golflengte” zit.

Yoga tips, tip 2 neem de tijd

Bij yoga speelt tijd geen rol. We nemen veel tijd voor de yogaoefeningen, het navoelen, de ontspanning en de meditatie. Die tijd en stiltes kunnen weerstanden geven. Je wordt onrustig of het stemmetje komt met “yoga is niets voor mij”. Vooral de ontspanning, die vaak een 15 minuten is, kan in het begin iets zijn wat onrust geeft.

Yoga tips, tip 3 ga door je weerstanden

Wat bovenstaand al genoemd is, zijn weerstanden. Ook zijn weerstanden bij yoga dat je je lichaam meer voelt. Je kwam voor rugpijn op yoga en de rugpijn wordt meer. Omdat je ontspant in de spieren waar de rugpijn zit, daarom voel je de rugpijn tijdelijk wat meer. Gedachten kunnen ook weerstanden zijn in het begin. Deze weerstanden duren een paar weken of maanden en je moet er de tijd voor nemen. Ze gaan vanzelf over.

Yoga tips, tip 4 kijk naar de spirituele kant

Wanneer je net op yoga zit, dan ben je alleen maar bezig met het lichaam, voelen en de adem. Maar later ontdek je ook de spirituele kant van yoga en komt er interesse daarin.  Een mooi  voorbeeld is het thema “loslaten”. Het is niet alleen maar lichamelijke spanning loslaten, maar achter die spanning zitten ook emoties, vooroordelen enz.

Yoga tips, tip 5 ga naar binnen toe

In onze maatschappij zijn we zo naar buiten toe gericht en met yoga ga je naar binnen toe. Je bent je bewust van alles in het lichaam. De yogadocent probeert een sfeer te scheppen waarbij je ook gemakkelijker de buitenwereld kunt loslaten.

Waar yoga?

Je kunt op veel plekken terecht voor yoga. Er is yoga Twello, Deventer yoga, yoga Epse, yoga Voorst en yoga Terwolde.

Kijk ook eens bij de lestijden.