yoga tip

Yoga tip en spirituele tips

Yoga tips van een yogi. Wanneer je iets wilt veranderen in je leven dan zijn er vele therapeuten die je kunnen bijstaan. Maar  yoga en spiritualiteit kennen een heel andere energie. De onderstaande yogatips zijn mooi te combineren met de therapieën uit het reguliere circuit.  Blijf naar de dokter, specialist of therapeut gaan. Maar kijk ook of je de yogatips kunt integreren.

Yoga tips, yoga tip 1

Het voelen wil ik als eerste tips meegeven. Kom vanuit je hoofd lijf in je lijf. Wanneer je vanuit je gevoel leeft dan leef je dicht bij jezelf en zit je in je eigen energie. Er zijn mooie meditaties die je in contact brengen met je gevoelens. Vanuit het voelen komt de verbinding.

Yoga tips en spiritualiteit

Spiritualiteit is bijna een vies woord geworden. Wanneer ik als yogadocent dat woord gebruik dan kijken veel mensen mij vreemd aan. De kerken lopen leeg en is er nog wat dat het samen bidden, zingen en samen zijn in stilte vervangt? Is de materie de tegenhanger van de spiritualiteit? De spiritualiteit zit overal dicht om je heen. ga eens een half uurtje tegen een boom zitten, bezoek eens een stiltecentrum bij je in de buurt of lees eens een mooi boek van Krishnamurti. K gaf vaak een yoga tip, dit waren spirituele tips.

Stilte tip

Wij leven in een wereld waar nog maar een paar plekken zijn waar het echt helemaal stil is in Nederland. De stilte kan je zoveel geven. Stilte maakt verbinding. In stilte kun je ervaringen verwerken. En in de stilte ontvang ik altijd mooie inzichten. De stilte yoga tip werkt bij veel mensen krachtig door.

Aandacht, yoga tip

We kennen allemaal wel die kreten zoals “wat je aandacht geeft groet” of “aandacht is Liefde”. Maar wat doen we er mee? In de meditatie hebben we misschien aandacht voor het lichaam of aandacht voor de adem. Met yoga kun je aandacht hebben voor zoveel. Wat is er mooier om met aandacht naar je pijn en blokkades te gaan. Tijdens die aandacht geen oordeel te hebben en ook geen etiket te plakken op de pijn. yoga tip, geef de pijn de ruimte in aandacht.