yoga tegen kernwapens

Yoga tegen kernwapens, klinkt dat vreemd?

Nucleaire dreiging

Yoga tegen kernwapens, vanochtend hoorde ik op het nieuws dat de nucleaire dreiging nog nooit zo groot is geweest dan bij de Cuba crisis. Er was al zoveel angst in de wereld met alle crisissen die we gehad hebben zat de angst er al aardig in. We zagen de resultaten bij jongeren. Ook de eenzaamheid bij veel mensen. Maar hoe ga je om met een nucleaire dreiging? Kun je yoga en meditatie toepassen? Is het zweverig om spiritualiteit in te zetten bij deze crisis?

Boeddhistische en yoga wijsheid bij een ramp

Bij de yoga weten we dat de leeuw in de bek kijken goed werkt tegen angst. Druk de angst niet weg met reacties als “het valt wel mee” of “het is ver weg van Nederland”. Maak contact met je gevoelens en voel waar je het voelt in je lichaam. De Boeddhisten hebben een meditatie die ik veel gebruik. Probeer je eens in te leven dat je in Oekraïne leeft en dat je Poetin regelmatig hoort op de tv met de bedreigingen over het gebruik van kernwapens. Yoga tegen kernwapens begint bij jezelf. Krishnamurti zei altijd “de wereld dat ben jij”.

Muladhara chakra en angst

Angst gaat in de benen zitten. We kennen allemaal wel de uitdrukking “met knikkende knieën naar de tandarts”.  Aarden is heel goed om spanningen les te kunnen laten.  Yoga tegen kernwapens kent een holistische aanpak.

Yoga tegen kernwapens en mantra’s

Mantra’s kun je ook gebruiken. Mantra’s brengen je dicht bij je gevoelens. Ze worden helaas weinig gebruikt. De shanti mantra wordt veel gebruikt wanneer de vrede ver te zoeken is in jezelf of in de wereld.

Privélessen bij yoga tegen kernwapens

Er is ook yoga op maat. De intake is gratis. Samen kijken we dan wat jij kunt gebruiken. Yoga tegen kernwapens geeft jou innerlijke vrede. Deze vrede gaat vanzelf de wereld in.