stilte yoga

Deventer stilte yoga ook in Colmschate en Twello

WAT IS STILTE?

Deventer stilte yoga, stilte, volgens Wikipedia is het de ervaring van geen enkel geluid. Stilte kan ook zijn,  dat er  zo weinig geluid aanwezig is dat het als rustgevend en natuurlijk wordt beschouwd. Maar stilte kan ook als minder prettig, zelfs bedreigend, worden ervaren. We zijn immers geen stilte meer gewend. Schreeuwende kinderen, drukke collega’s, voorbij razende auto’s, een zeurende echtgenoot. Wanneer je ’s avonds naar Deventer Yoga gaat is er misschien een yogadocent die (te) veel praat….. Een overdaad aan geluiden dus, de hele dag door. We hebben het vaak niet in de gaten, we beginnen er zelf al mee zodra we opstaan. Televisie bij het ontbijt, telefoon, computer opstarten, filmpjes op Facebook en alles gaat pas uit wanneer we naar bed gaan.

Deventer yoga brengt je in de stilte van de liefde

STILTE, EEN KLEIN MOMENT VOOR JEZELF

Maar heb je overdag behoefte aan een moment van stilte? Ben je zelf wel eens stil? Door al die drukte om ons heen krijgen we wel meer behoefte aan stilte en gaan we daar steeds vaker bewust naar op zoek. Zo zijn er stilteplekken te vinden in Nederland, kun je meedoen aan een stiltewandeling en is er zelfs een nationale Dag van de Stilte is er bijna elk jaar.

De stilte in jezelf

Maar je kunt ook een stap op de plaats maken door de stilte in jezelf te zoeken, even op een bankje buiten in de tuin, hardlopen buiten de bebouwde kom. En wanneer je de deur niet uit wilt, bewust een uur uit te trekken voor het lezen van een boek. Zodra je stil bent, ontstaat er rust en ga je ontspanning en ruimte ervaren. Je kunt dan inspiratie op doen voor je werk, je komt op allerlei ideeën en ziet ineens een oplossing voor een probleem waar je maar niet uit leek te komen.

STILTE, VERDER DAN DEVENTER YOGA

Na meer dan 25 keer op Bali te zijn geweest en ik stilte een heel mooi thema vind, wilde ik jullie dit niet onthouden:

vierde chakra en overgave in stilte

 

Nyepi of de Dag van de Stilte is een hindoefeestdag op het Indonesische eiland Bali, die jaarlijks plaatsvindt op de nieuwjaarsdag van de maankalender van het eiland. Het is gebruikelijk de dag ervoor juist veel lawaai te maken, met bijvoorbeeld bamboekanonnen en potten en pannen.

Op de Dag van de Stilte wordt er niet in gemotoriseerde voertuigen gereden, wordt er geen water gekookt en wordt in plaats daarvan gemediteerd en gevast. Alle winkels, scholen, banken en andere instellingen zijn gesloten en de lichten blijven uit. Verder wordt de toegang tot het eiland ontzegd en kan men het dus niet bezoeken per vliegtuig of boot.

Van toeristen die zich al op het eiland bevinden, wordt verwacht dat zij zich ingetogen gedragen.

YOGA EN DEVENTER STILTE

Maar ook bij mij op de yogamat tijdens een uurtje Deventer Yoga met asana’s, meditatie en eindontspanning kun je stilte ontvangen!

Ook Deventer yoga in de omgeving van Deventer

Ontvang een gratis yoga en ontspanningsles. Kijk onder Deventer yoga, yoga Twello, yoga Voorst, yoga Bathmen. Of yoga Diepenveen, yoga Olst en voeg het woord Berry toe onder google. Kijk ook eens naar de lestijden