Yoga rugpijn training

Yoga en rugpijn training rugyogalessen

Yoga en rugpijn, een krachtige aanvulling op wat je nu doet

Yoga en rugpijn, steeds meer mensen hebben goede resultaten met een combinatie van fysiotherapie en yoga. Aan de ene kant oefeningen en er aan werken, vaak nog met huiswerk mee van de therapeut. Aan de andere kant je bewustzijn van spanningen in de rug en het gebruiken van de kracht van de geest. Yoga rugpijn training is ontspannen, je gebruikt ook alternatieve rugbehandelingsmethoden.

Yogarugpijntraining

Ik heb altijd wat moeite met training als yogadocent.  Wij in de yogawereld zijn ons bewust van lichaam en geest in plaats van trainen. Maar bij een priveles yoga rugpijn training maken we gebruik van de backmitra, rugontspanning, yoga rugoefeningen en houding tips. Ook, wanneer daar behoefte aan is, kijken we naar de mentale spanning die misschien de rugklachten hebben veroorzaakt of hebben verergerd.

Yoga rugpijn training in Deventer

Yoga groepsles of priveles

De ervaring uit het verleden is dat het de rug goed doet wanneer je begint met een paar privelessen.  Daarna kun je overstappen op groepslessen. Je kunt dan datgene wat je geleerd hebt bij de privelessen toepassen in een groepsles.

Yoga en rugpijn training, de backmitra

Yoga rugpijn training en de backmitra

Als yogadocent ben ik niet zo’n voorstander van hulpmiddelen, om dat ze de aandacht vaak verstoren. Maar voor de backmitra heb ik een uitzondering gemaakt. In Deventer heb ik zelfs de backmitrayoga geïntroduceerd.  Bij de rugpijntrainig maken we veel gebruik van de backmitra en de backmitrayoga.

Ervaringen van cursisten

Bij de yoga en rugpijn training zijn er de afgelopen jaren goede resultaten geboekt. Cursisten weten wat ze nu moeten doen wanneer de rugpijn op komt zetten. Ook ben je minder afhankelijk van hulpverleners. Je kunt thuis aan de gang om de beginnende rugpijn meteen aan te pakken. Ook worden er verschillende technieken toegepast en wordt de backmitra gebruikt. Er is natuurlijk een gratis intake.