Yoga revalideren

Yoga revalideren is geen taboe

Taboe en ziekte

Yoga revalideren, het valt mij de laatste tijd op dat ziekte een taboe is. Mensen schrijven allemaal geweldige verhalen op facebook, twitter en Instagram over hun vakanties, etentjes en leuke uitjes. Maar wanneer ze ziek worden dan wordt dat niet genoemd of men doet er geheimzinnig over. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die niet alleen revalideren bij een therapeut maar ook bij de yoga komen voor hun revalidatie.

Aandacht en yoga bij het yoga revalideren

Er wordt niet voor niets gezegd “alles wat je aandacht geeft groeit”. In mijn yogalessen maak ik veel vaker gebruik van de kracht van aandacht. Dat is dan VOELEN. Bij die aandacht en dat voelen heb je geen oordeel of plak je een label op het gerevalideerde. Dus niet “die reuma had mijn moeder ook” of “die pijn komt van de slijtage”. Aandacht zonder oordeel is genezend. Yoga revalideren is er voor iedereen.

Yoga “gereedschappen bij de yoga revalidatie

Het werkt zo mooi samen de revalidatie bij een therapeut en de yoga revalidatie. Bij de yoga maken we gebruik van mudra’s. mantra’s, ontspanning, visualisatie en kijken we holistisch naar het gerevalideerde. Ik hoor vaak van cursisten “wat ik bij de therapeut hoorde komt bij de yoga op een anderen manier ook naar voren en vult mooi aan”. Yoga revalideren is ook het mentaal aanpakken.

Yoga revalideren is een privéles

Yoga revalidatie is alleen mogelijk met een privéles. Omdat het revalideren met yoga maatwerk is. We maken samen een plan van aanpak en kijken naar wat bij jou past. Ook kun je zelf bepalen wanneer je komt en hoe lang. Kortom alles is precies naar jou wens. Ik kan zelfs bij je thuis komen maar je kunt ook in mijn yogastudio komen. Bij de privélessen ontvang je ook video’s of geluidsopnames om thuis nog eens af te luisteren.