yoga psychologie

Yoga psychologie, lichaam en geest

Yoga psychologie, lichaam en geest

Yoga psychologie, dat lichaam en geest samenwerken is geen nieuw gegeven. Er zijn zelfs boeken waarin je een ziekte op kunt zoeken in de index en dan staat er achter wat het psychologische component is. Zie het boek “de sleutel tot zelfbevrijding“. Er zijn zelfs psychiaters die lichaamswerk toepassen.  De combinatie van yoga en naar een psycholoog gaan is een mooie combi.

Yoga psychologie, hoe werkt het

Bij de yoga ervaar je mooi de relatie tussen lichaam en geest. Omdat de yogahoudingen verbonden zijn met de energiebanen in het lichaam worden lichamelijke blokkades opgeheven en je voelt je daarna anders. Een mooi voorbeeld is verdriet, dit gevoel zet zich vast in de schouders. Wanneer je yoga schouder oefeningen doet dan kan het verdriet in die schouders loskomen en je verwerkt deze gevoelens. Veel psychologen zien dit momenteel ook in en geven het advies om te praten bij de psycholoog en de blokkades in het lichaam aan te pakken met yoga psychologie. Wat er los komt bij yoga kan besproken worden bij de therapeut.

Yogapsychologie, de adem

Bij yoga psychologie staat de adem centraal. Er zijn zelfs ademhalingstechnieken die zo sterk zijn dat je gevoelens beginnen te stromen, rebirthing. De adem brengt je in het hier en nu bij de yoga, wat al heel veel ontspanning en rust brengt. Maar ook omdat je in de blokkades ademt werkt het krachtig door in je psyche. De adem is ook een goede focus. De gedachten vliegen niet alle kanten op.

Yoga psychologie en het hier en nu

Onze gevoelens worden sterk bepaald door het denken. Dat denken zit altijd in toekomst en verleden, dat geeft of een gehaast gevoel of een naar gevoel van de herinnering. Bij yoga brengt de yogadocent en de yoga je in het NU. Dat nu bepaalt zoveel hoe je je voelt. Ervaar het eens met een gratis proefles. Steeds meer nieuwe cursisten komen bij mij met de vraag “hoe kan ik mij beter concentreren?”. Dat gaat gelukkig vanzelf bij de yoga, je moet wel even door je weerstanden heen de komende vijf a tien yogalessen.

Yogapsychologie, gewoon thuis

Wil je het thuis eens ervaren dat je door yoga je gevoelens kunt veranderen met de yoga psychologie? Ik maak speciaal voor jou een yoga programma op een usb stickje. Dus yoga psychologie op maat.

Yoga usb stick voor yoga psychologie