ouderen yoga

Ouderen yoga Deventer op maat

OUDEREN  YOGA  DEVENTER

Ouderen yoga is goed voor de longen en kan ook je ademhaling veranderen en verbeteren.

DE BUIKADEMHALING

Veel ouderen zijn jammer genoeg niet bekend met de buikademhaling, een weldaad voor het lichaam! Ouderen yoga is er om je hiermee kennis te laten maken. Aandoeningen zoals astma, bronchitis of COPD kunnen ademhalingsproblemen geven. Vaak adem je dan te kort en te hoog in de borst, waardoor je je onrustig en opgejaagd kunt gaan voelen, slecht slaapt, enz. Zeker wanneer je dat je hele leven al hebt gedaan, kan het lastig zijn om op een andere, maar wel veel betere manier te gaan ademen!

Tijdens ouderen yogalessen leer ik je de buikademhaling!

Met behulp van  eenvoudige oefeningen ervaar je de buikademhaling. Merk je opeens dat je op een andere manier ademhaalt. En kan ik je er mee vertrouwd maken. Bij ouderen yoga voor 55 plussers zijn er oefeningen die je ook in je dagelijks leven kunt doen. Na verloop van tijd ga je merken dat de buikademhaling je beter afgaat. Door de buikademhaling wordt er meer zuurstof in het bloed opgenomen. Je kwaliteit van leven zal hierdoor toenemen.

SPANNING EN ONTSPANNING BIJ DE OUDEREN YOGA

Seniorenyoga heeft nog meer te bieden.

De Hatha Yoga voor 50 plussers maakt gebruik van de spieren aanspannen en ontspannen. Door deze yoga worden de spieren soepeler, meer ontspannen en sterker. 

Gratis yogaboek bij aanmelding ouderen yoga yoga in Deventer

Theorie en praktijk

Gratis yogaboek bij aanmelding ouderen YOGA. Daardoor zijn ouderen meer naar binnen gericht dan jonge mensen. Gebukt gaan onder spanningen veroorzaakt stress en kan ook lichamelijke problemen geven. Ook hiervoor kan ouderenyoga wat voor je betekenen. De les sluit ik altijd af met een eindontspanning, waardoor spanningen naar de achtergrond raken en kunnen verminderen.

Stoelyoga bij de ouderen yoga

Veel senioren maken ook gebruik van de stoelyoga. Priveyogalessen zijn ook mogelijk voor ouderen.

 GRATIS PROEFLES OUDERENYOGA

Welkom voor een gratis proefles voor ouderen yoga in Deventer!

Ouderenyoga, vrijdagmiddag in De Schalm, Dreef 1,  in Deventer van 14.30 tot 15.30 uur.

Er worden ook yogalessen gegeven in Epse, Twello, Colmschate en Terwolde.

MEER WETEN?