yoga ontspanning

Yoga ontspanning met gratis klankenbad

YOGA ONTSPANNING

Yoga ontspanning, na twee maanden van bijscholing en vakantie is het weer tijd om alle inspiratie die ik heb opgedaan tot uiting te brengen.

Misschien heb je genoten van een mooie vakantie of ben je gewoon thuis gebleven. Wanneer we weer terugkeren in het “dagelijks leven”, dan zien we na een paar dagen al hoe snel we weer opgeslokt worden door allerlei verplichtingen. We willen zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd doen, waardoor er negatieve energie ontstaat.
Een werkweek met teveel uren, deadlines die gehaald moeten worden, een overvolle mailbox, enz. enz.. Merk je dan ook dat je gespannen bent, zit je met opgetrokken schouders op de fiets of achter je bureau met de hakken van de vloer? Voel maar eens….

Wanneer je deze signalen negeert en er niets mee doet, hoe snel komen er dan allerlei klachten zoals hoofdpijn, concentratieproblemen, chronische vermoeidheid, een slechte nachtrust.  Terwijl je het zelf misschien helemaal niet in de gaten hebt, is het misschien je huisarts die je uiteindelijk vertelt dat je overspannen bent?
Gelukkig kijken medici tegenwoordig anders tegen dit soort klachten aan dan vroeger.  Ook ga je in veel gevallen niet meer de spreekkamer uit met een recept voor pilletjes om beter te slapen. Vaak met het advies om op yoga te gaan! Koren op mijn molen dus…..

yoga ontspanning

 

YOGA ONTSPANNING, SPANNING EN ONTSPANNING

Gelukkig doen wij al aan yoga en gooien het roer eens helemaal om, in plaats van een pilletje te slikken, zodra we gespannen zijn. Laten we dus eens op een andere manier kijken naar spanning door ons er van bewust te worden en te ontdekken wat spanning nu eigenlijk inhoudt.

We gaan de komende lessen “niets doen”, we zijn alleen maar de toeschouwer van onszelf. Door alleen maar te ervaren, kunnen we gaan onderzoeken wat spanning is.
De eerste les gaan we ervaren hoe groot het verschil kan zijn tussen spanning en ontspanning kan zijn. Hoe voelt dat, kunnen we de spanning daarna ook loslaten en zo ja, wat doet het dan met ons?
Ik blijf dit een prachtig thema vinden, ook in relatie met ademhaling en overtollige spanning.

 

YOGA ONTSPANNING EN EEN KLANKSCHALENBAD

Wil je na het loslaten van spanning heerlijk genieten van een prachtig klankschalenbad? Kom dan naar de Vianneykerk aan de Rielerweg 71-73. Laat je overweldigen door een klankenbad in het gezelschap van 5.000 Boeddhabeelden op zondag 9  september 2018. Gratis bij minimaal 3 maanden yoga.
Voor meer informatie, kijk op yogaklankenbad

Al meer dan 30 jaar verzorg ik yoga in Deventer en omgeving.  Deventeryoga is een begrip in Deventer