yoga ontspannen

Yoga ontspannen in Deventer

YOGA ONTSPANNEN MET MINDFULNESS

Yoga ontspannen, het is natuurlijk al heel lang bekend dat ontspanningsoefeningen je kunnen helpen wanneer je last hebt van stress of zelfs een burn-out. Werd je in het verleden nog door je huisarts afgescheept met een pilletje om rustiger te worden. Tegenwoordig word je geadviseerd een mindfulnesscursus te volgen, of op yoga te gaan om ontspanningsoefeningen te gaan doen. Wel nu, over dat laatste gaan we het natuurlijk hebben!

yoga ontspannen

HOE EEN CURSIST DOOR YOGA ONTSPANNEN ZICH BETER GING VOELEN

Een cursist van mij vertelde dat ze jaren geleden kampte met een burn-out, destijds heette dat nog “overspannen”. Haar klachten waren zo langdurig en heftig van aard, dat werken onmogelijk was, ze slecht sliep, leuke dingen waren niet meer leuk, enz. enz. Doordat het lichaam gespannen was, was ook het denken onrustig en werd het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden een probleem. Totdat de fysiotherapeut haar aanraadde op yoga te gaan, iets waarvoor ze hem nog steeds dankbaar is. En zo kwam yoga ontspannen op haar pad.

YOGA ONTSPANNEN EN REFLECTIE

Door de yoga werd ze dus natuurlijk behoorlijk geconfronteerd met zichzelf. Tijdens de eerste (proef)les voelde ze zelfs geen spanning meer in haar lichaam, geen verschil meer tussen spanning en ontspanning in het lijf. Het lichaam was een vreemde voor haar geworden. Alles voelde vlak en hetzelfde, maar vooral niet goed! Alleen de eindontspanning voelde heerlijk, viel soms zelfs eventjes in slaap en dat was voor haar een reden om weer terug te komen. Yoga ontspannen werd op die manier een strohalmpje om aan vast te houden.  Tot op heden zit ze nog steeds bij mij op les en is één van mijn meest trouwe cursisten.

WAT KAN YOGA ONTSPANNEN VOOR JOU BETEKENEN?

Een lichaam wat continue gespannen is, kan ook niet meer ontspannen ademhalen. Wanneer spieren gespannen zijn, zit de ademhaling hoog in het lichaam. Ik heb inmiddels zoveel cursisten zien veranderen, groeien en op zien bloeien door middel van yoga! Waar ze de eerste lessen met een trieste blik op de yogamat plaats namen, zo zag ik ze na een aantal lessen rustiger worden, een mooiere uitstraling krijgen en zelfverzekerder worden. Wanneer je leert ontspannen door yoga ontspannen word je dus  relaxter, zit je beter in je vel en groeit ook je zelfvertrouwen.
yoga ontspanning, als twee vrienden

ONTSPANNEN EN DE BUIKADEMHALING

Je kunt de buikademhaling toepassen wanneer bijvoorbeeld je een prik krijgt. Maar ook wanneer je naar de tandarts gaat voor die wortelkanaalbehandeling waar je als een berg tegen op ziet. Ga je hier mee door en dus wordt yoga een dagelijks momentje in je leven, dan zal je gaan merken dat er een universele energie ontstaat. Een natuurlijke stroom waardoor dingen als vanzelf gaan gebeuren zonder dat iets je bergen energie kost. Zo kan yoga jou ontspannen en een levenswijze gaan worden in je dagelijks bestaan.

Door te ontspannen kun je ook beter slapen . Kijk ook eens op ontspannenslapen Ben je op zoek naar yoga ontspannen, ga dan de uitdaging aan en kom bij mij op de yogamat!