Yoga oefeningen

Yoga oefeningen voor iedereen, gratis yogales

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden, hier moet ik altijd bij glimlachen.

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden, in mijn yogalessen pak je op waar je aan toe bent. Wanneer jij op yoga komt en niets van yoga weet dan trekt het ontspannen je misschien aan. Maar je mede yogacursist die naast je staat doet dezelfde yoga oefening maar zit al 30 jaar bij mij op yoga. Zij of hij is zich bewust van “de toeschouwer” en beleeft de yogales misschien als een meditatie.

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden en “moeilijke oefeningen”.

De meeste mensen zien “moeilijke oefeningen” als een been in je nek leggen en op je hoofd staan. De laatste 20 jaar komen deze oefeningen niet meer voor in mijn yogalessen. Omdat veel cursisten meer bezig waren met op hun hoofd staan dan zich bewust werden van de yoga oefening doe ik dit soort oefeningen bijna niet meer. Wanneer het gebeurt dat er wel zo’n “moeilijke oefening” bij zit dan is het mooie van de yoga dat je de oefening uitvoert binnen jouw mogelijkheden. Je leert door je grenzen te voelen.

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden, het is de weg naar binnen toe.

Omdat ik geen yoga voor gevorderden ken of voor beginners, is de yoga in Deventer bij mij een weg naar binnen. Je wordt je bewust van je lichaam, je adem, gedachten enz. Mijn goeroe Rob Obermeijer zei altijd “bij een goede yogales word je geraakt”. Dit heb ik altijd onthouden.

Yogaoefeningen voor beginners en gevorderden, het ego wordt gestreeld

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden

Bovenstaande foto is gemaakt op het mooie strand van India. Maar deze foto heb ik bijna niet gebruikt in de afgelopen 15 jaar. Ik schaamde mij er zelfs een beetje voor. Hoe moet je oppassen dat bij dit soort foto’s of yoga oefeningen het ego gestreeld wordt. Ik zie mensen op hun hoofd staan op de markt of op het perron bij een station. Wat is het doel hiervan? Moeten we die oefeningen daar doen? Dus pas op bij de yoga dat het niet een prestatie wordt en dat je weer gaat concurreren met je medecursist.

Yoga oefeningen voor beginners en gevorderden en de krenten uit de yogapap halen

Bij elke yogales kom je wel “yoga gereedschap” tegen wat je kunt gebruiken. En het mooie is dat je in de loop van de jaren bij je yoga beoefening, steeds andere yoga facetten mooi vindt. Ik moest 20 jaar geleden niets hebben van yoga mudra’s en mantra’s en nu pas ik ze bijna in elke yogales les toe. De laatste 10 jaar ben ik zelfs meditatie yoga gaan verzorgen in Deventer.

Gratis een keertje genieten van yogaoefeningen

Kijk eens bij yoga gorssel, yoga voorst, yoga Twello, yoga Terwolde en yoga bathmen en voeg er onder google even Berry bij. Je bent welkom voor een gratis yogales