yoga navoelen

Yoga navoelen is een yogakadootje

Navoelen, van hoofd naar lijf

Yoga navoelen, bij de yoga gebruiken we het navoelen na elke yoga houding. Steeds meer mensen kunnen zich niet meer concentreren. Ze zitten zo in het hoofd dat focussen moeilijk wordt. Wanneer je je niet meer kunt concentreren op je werk of de dagelijkse bezigheden dan is dat heel vervelend. Het na voelen brengt je bij de yoga telkens wee van het hoofd in het lichaam. Dit geeft rust en ontspanning.

Een yoga asana voelen

Een asana is een yoga houding waarin je een poosje stil in staat, zit of lig. Deze houding moet comfortabel zijn. Kom je terug uit deze houding dan kun je veel voelen in het lichaam. Je kunt dan voelen dat de linkerkant van het lichaam anders aanvoelt dan de rechterkant. Wat heb je hier aan, om dit te voelen? Er zijn veel voordelen om dit te voelen en een hele mooie is dat je niet twee dingen tegelijk kunt doen, namelijk voelen en denken. Dus je denken wordt rustiger bij het yoga navoelen. Wanneer je wat langer doet dan worden die gevoelens bij het navoelen steeds subtieler. Je kunt de adem lager dan je buik gaan voelen of ruimte in en om het lichaam gaan voelen. Het yoga navoelen werkt holistisch.

Voel een asana na en je word je bewust van emoties en gevoelens

Je gaat door yoga de gevoelens van het lichaam beter herkennen, dan kun je ook beter bewust worden van je emoties en gevoelens.  Je kunt dan luisteren en handelen vanuit wat je voelt. Achter spanning zitten nog wel eens gevoelen. Verdriet zet zich vast in de schouders en angst vaak in de benen. Wanneer je met yoga die gespannen spieren strekt dan kunnen de gevoelens, die zich hebben vastgezet in de spieren losgelaten worden. Dit kun je allemaal bewustworden bij het yoga navoelen.

Het yoga navoelen zorgt er voor dat je beter bewust wordt van je grenzen

Ben jij wel eens over je grenzen gegaan? Je word je  vaker bewust  van het ” yoganavoelen” in de yogales.  Dan kun je ook beter voelen en aangeven wanneer iemand over je grenzen gaat, je voelt het namelijk.

 Het invoelen en  meevoelen

Het yoga navoelen kan er voor zorgen dat je gevoeliger wordt en intenser leeft en mooie mensen tegen komt met wie jij je gevoelens kunt delen.

Navoelen en de yogakadootjes

Na 35 jaar yoga navoelen kom ik nog steeds gevoelens tegen in een yogales die nieuw zijn en waarover ik mij verbaas. Afgelopen week nog, ik ben verkouden, en voelde na een yogahouding dat ik meer lucht had en dat de verkoudheid mij minder benauwd maakte.

yoga navoelen
Wat voel jij na bij een asana?

Yoga proefles navoelen

Je kunt bij mij altijd een gratis proefles yoganavoelen. Zo kun je voelen wat yoga voor jou kan betekenen. In het yoga lesrooster kun je kijken waar en wanneer yoga jou uitkomt.

Kijk ook eens naar de blootwateryoga, je kunt na deze yoga zoveel mooi voelen en natuurlijk het yoga navoelen.