Yoga natuur

Yoga natuur eenvoud en liefde

Yoga eenvoud liefde, waarom

Yoga natuur eenvoud, in mijn praktijk zie ik als yogadocent steeds meer mensen komen die alles hebben maar toch niet gelukkig zijn. Ze hebben het geluk nagejaagd en dachten gelukkig te worden in een groot huis of door wel 2.000 euro op de bank te hebben staan, enz.. Maar op een gegeven moment voelden ze de leegte en de stress om al die materie in stand te houden. Ze werden zelfs ziek door die stress. De Dalai Lama zei eens “ik snap de westerse mens niet, eerst zijn ze jaren bezig met vergaren van geld en materie, dan worden ze ziek en geven handen vol geld uit om weer beter te worden”. Yoga natuur eenvoud brengt de wervelingen van de geest tot stilstand.

Yoga eenvoud liefde en spiritualiteit

Jezus, Boeddha en veel goeroes leefden in eenvoud, toeval. Een mooie uitspraak van Jezus was “Verkoop alles wat u hebt, deel het uit aan de armen, en u hebt een schat in de hemel. Kom dan terug om Mij te volgen”. Wanneer je eenmaal leeft met veel materie om je heen dan is het niet gemakkelijk om te onthechten. Ook gaat er zoveel tijd in zitten om al die bezittingen te onderhouden. Dan moet het huis weer worden verduurzaamd, dan moet de caravan schoongemaakt worden en uit de stalling gehaald worden, enz. .Kortom er is geen tijd meer voor stilte, reflectie, meditatie en voor het lezen van de spirituele boeken. Yoga natuur eenvoud en de spiritualiteit komt vanzelf.

yoga eenvoud liefde en spiritualiteit

Yoga eenvoudig liefde en de beleving

De afgelopen week hoorde ik van een psycholoog dat geld wel gelukkig maakt. Maar dan moet dat geld wel besteed worden aan een beleving (gezellig eten met elkaar, reizen, enz.). In onze maatschappij denken we gelukkig te zijn met een nieuwe elektrische auto, een apple watch of een nieuwe keuken. Yoga natuur eenvoud helpen je dat je nog meer geniet van het hier en nu en dus de beleving.

yoga natuur
Liefde brengt je naar de eenvoud

Yoga natuur eenvoud liefde en spiritualiteit in de praktijk

Zelf leef ik al meer dan 30 jaar in dezelfde flat van 250 euro. Omdat mijn huur laag is kan er meer geld besteed worden aan de beleving. Elk jaar boek ik voor bijscholing een spirituele reis naar Azie om de goeroes en de ashrams daar te bezoeken. Mijn beroep als yogadocent maakt het natuurlijk makkelijk om de hele dag bezig te zijn met spiritualiteit en eenvoud. Maar heb je een drukke baan probeer dan eens een plek te creëren in huis waar je in eenvoud jouw spiritualiteit kunt beleven. Yoga natuur eenvoud is voor mij een soort mantra die vaak door het hoofd gaat.

Eenvoud en de natuur

De afgelopen jaren gingen we voor bruto nationaal inkomen. Nu zien we wat dat zijn effect heeft in de natuur. De komende jaren moeten we drastische maatregelen nemen om de CO2 en de stikstof te verminderen. Regeren was vooruitschuiven. NU is het tijd voor veel groene energie, isolatie, vervuilende fabrieken sluiten of aanpakken, enz. Zelf leef ik bijna CO2 neutraal door in eenvoud te leven. Yoga natuur wordt steeds interessanter.

Bezit kan je verkrampt laten leven

Controle en verzekeringen in het leven geven vaak een krampachtige manier van leven. Veel jongeren leven met te veel steun van de ouders. Gaat er ook maar iets mis in hun leven, dan ondersteunen de ouders hun. Ook hebben ze vaak geen of weinig levenslessen ontvangen. De laatste tijd hoor je steeds meer over de pampergeneratie. Zelf leef ik op het scherp van de snede, wanneer ik ziek mocht worden dan ben ik daar zelfs niet voor verzekerd. Hierdoor leef je veel bewuster en zie je veel meer de “yogacadeautjes” in het leven, dat je altijd geholpen wordt op je levenspad.

Yoga natuur eenvoud liefde en spiritualiteit

eenvoud en yoga

Bovenstaande woorden zijn een mooie verbinding. Wanneer deze drie termen bij elkaar komen dan zal je merken dat er diepgang komt in je leven, innerlijke rust, verbinding met de mensen en de natuur om je heen. Kortom je voelt dat “de wereld dat ben jij”. Een uitspraak van mijn goeroe Krishnamurti!

Ervaar eens yoga natuur eenvoud en kom in balans