yoga muziek

Yoga muziek en mantra’s voor complete yoga

Yoga muziek, van synthesizer muziek naar mantra’s

yoga muziek en mantra's Yoga muziek, alleen maar afleiding

Bij mijn eerste yogaleraren was muziek dus bij de yoga een taboe. Het leidde af en dus geen muziek voordat de les begon of tijdens de ontspanning. Later ben ik daar anders naar gaan kijken. Nog steeds wijs ik mijn cursisten erop dat wij te veel worden afgeleid en daarom niet bij onszelf komen. Maar moet je daar zo streng in zijn? Wat afwisselen tussen geen muziek en dan wel weer eens bevalt mij momenteel nog het beste.

Yoga muziek, welke kies je?

Wat is yoga muziek? De trillingen van de muziek  helpen je om dichter bij jezelf te komen. Je kunt denken aan muziek die in het ritme is van de adem. Deze adem ritme muziek werkt ontspannend door in lichaam en geest. Je gebruikt vaak eentonige muziek om het denken rustig te maken, het denken zoekt telkens een uitdaging en wordt rustig bij herhaling. Wanneer je je bewust wordt van de energie van mantra’s dan is dit een mooie toevoeging in een yogales.

Yoga muziek, wat is een mantra?

Bij de yoga gaan we ervan uit dat alles is ontstaan door trillingen. In mijn christelijke opvoeding leerde ik al in de kerk Joh. 1 vers 1. In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. Dit was in den beginne bij God. Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

Alle mantra’s worden gereciteerd in het Sanskriet, een dode taal die alleen nog wordt gesproken door Brahmanen, priesters, yogadocenten, enz. Bij het Sanskriet liggen de trillingen dicht bij het lichaam. Mantra’s beïnvloeden de energie in lichaam en geest. Yoga muziek gaat verder dan gewone muziek.

Yoga mantra en het thema van de yogales

Gebruik dus eens de mantra die bij het thema van je yogales past. Bij loslaten, ontspannen gebruik je de Ganesha mantra. Bij het tweede chakra de Shakti mantra of de Shakti Shiva mantra. Zo kun je ook onderzoeken welke trillingen/mantra’s bij jou passen bij de yoga muziek.