meditatie

Yoga met meditatie in Deventer

Meditatie brengt je veel

Meditatie, wat kan een yogameditatie jou geven?

Meditatie, yogadocent Berry Steenbruggen verzorgt 11 yogalessen in de week.  Ook is er een speciale 1.5 uur yogales in Deventer met yogameditatie op de donderdagavond om 20.00 uur. Yoga brengt de wervelingen van de geest tot stilstand. Dat is een goede voorbereiding op de yogameditatie. Door ademhalingsoefeningen en yoga wordt de geest rustig.

 

yoga met meditatie, een 1.5 uur les in Deventer
Mediteren in Cambodja

 

 

 

 

 

Op de donderdagavond van 20.00 -21.30 uur ben je welkom bij de meditatieyogales.  We beginnen de yogales met  yoga asana’s en pranayama. Wanneer het lichaam dus rustig is geworden en de geest hierin is mee gegaan, dan gaan we over naar de yogameditatie. Elke week ervaren we dus een andere yogameditatie. We sluiten de yogales af met een diepe ontspanning. In deze yoga en meditatie les gebruiken we bijna alles wat de Hatha yoga ons te bieden heeft. Je kunt denken aan: mudra’s, mantra’s  pranayama, visualisaties meditaties en ontspanning.

De meditatie technieken komen uit de bron, India

Berry volgt 1 a 2 keer per jaar speciale yoga en meditatie bijscholingen in India, en op Bali. Hij bezoekt dan speciaal ashrams waar meditatie technieken aangeboden worden. Zijn voorbeelden in de yogameditatie technieken zijn Osho Krishnamurti en zijn Nederlandse leraar Rob Obermeijer. De yogameditatie les is in wijkgebouw De Schalm, Dreef 1 in Deventer. Donderdagavond van 20.00 uur tot 21.30 uur.

 

Meditatie en yoga, een 1.5 uur les in Deventer de Schalm
Meditatie yoga in de Schalm

 

 

 

 

Wie is de meditatiedocent Berry Steenbruggen?

Berry verzorgt dus al meer dan 30 jaar yoga in en om Deventer en er zijn 12 yogalessen in de week. Deze yogameditatie les is uniek en in de afgelopen 30 jaar les ervaring ontstaan. De cursisten in deze groep ervaren deze yogameditatie les als heel ontspannend. Ze  gaan dus met een leeg hoofd en een fijn lichaamsgevoel weer naar huis. Veel cursisten zitten al meer dan 10 jaar in deze groep. Dit geeft een fine sfeer en energie in deze groep. Elke week is er een thema. Veel voorkomende thema’s zijn: loslaten, een chakra, adem, ruimte, de rug enz. Thema’s die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Voor dat de yoga en meditatie les begint is er een kleine uitleg over het thema van de avond.

meditatie in Deventer en omgeving
meditatie in Deventer

Is meditatieles zweverig?

Meditatielessen zijn dus niet iets zweverigs, ik mediteer vaak op de backmitra. Kijk voor meer informatie over de backmitra  yoga.

BACKMITRA YOGA

Omdat we in de donderdag yogagroep mediteren en elke week een andere meditatie ervaren, kun je snel ontdekken welke meditatie bij jou past.

Stuur een mail naar info@yogaberrydeventer.nl en je bent welkom in deze yoga meditatiegroep. Je kunt dus  ook een gratis proefles volgen.