Yoga meditatie liefde en stilte

Yoga meditatie liefde en stilte

Yoga

Yoga meditatie liefde en stilte, dat yoga goed is voor lichaam en geest dat weet bijna iedereen nu wel. De yogahoudingen zorgen voor een mooie balans in de spieren door het ontspannen en strekken. Ook worden de meridianen, energiebanen gestrekt, die de organen dus positief beinvloeden. De aandacht die we het lichaam geven met yoga geeft o.a. de ontspanning in lichaam en geest.

Yoga meditatie liefde en stilte

Een goede yogales is meer dan een gymnastiekles met een yogasausje. Met yogameditatie liefde en stilte maken we ook gebruik van mudra’s, mantra’s en visualisaties. De combinatie van de “gereedschappen” geeft het goede gevoel na de yogales.

Meditatie

Meditatie is gelukkig niet meer zo zweverig. Meditaties hoort bij yoga. Er zijn verschillende vormen van meditatie. In de afgelopen 35 jaar heb ik veel meditatievormen onderzocht in Azië. De meditatie die in de yogales wordt gebruikt is een meditatie vorm die de yogaberrymeditatie intussen is geworden.  Door Yoga meditatie liefde en stilte vloeit de meditatie door in de hele yogales.

Yoga meditatie liefde en stilte

Veel yogalessen hebben een thema welke uit de chakrapsychologie. De chakra’s zijn intussen wel mijn stokpaardje. Er zijn in de maanden speciale chakrayogalessen. Door yoga meditatie liefde stilte en de chakra’s leer jij jezelf beter leren kennen. Yoga is bewustwording en de chakra’s helpen je hierbij

Liefde

De kracht en de genezing door liefde wordt nog steeds onderschat. In 2022 zijn we gekomen in een energie van polarisatie, oorlog en crisissen. In dit soort tijden wordt de energie van de liefde nog mooier voelbaar. Twintig jaar geleden reisde ik al naar India naar mijn  knuffelgoeroe, Amma.

Yoga liefde meditatie en stilte

De groepsenergie is zo mooi voelbaar wanneer je met een aantal mensen bij elkaar bent en samen yoga, stilte, meditatie en de liefde laat stromen. Dit voelt heel anders dan wanneer je yoga thuis voor jezelf doet.

Stilte

In een wereld met veel prikkels is stilte zo genezend. Psychiatrische ziekenhuizen maken al gebruik van de anti prikkeltherapie bij overprikkeling. De stilte wordt in deze therapie veel gebruikt. Ook in de yogales zijn we dus stil bij het navoelen.

Waar yogales volgens deze methode?

De kracht van deze “gereedschappen” kun je voelen in een priveyogales, bij de meditatie yogales, de wateryoga en bij de stoelyoga.