yoga mat

Yoga mat test door een yogadocent

Yoga mat test

Yoga mat getest in Deventer

yogamat test
Yogamat Deventer

Yoga mat, persoonlijke voorkeur

In de afgelopen 35 jaar heb ik verschillende yogamatten gebruikt. Ik ben begonnen met een rubberen mat, maar deze was zwaar en moeilijk mee te nemen. Toen kocht ik een pvc mat met een badlaken erop en ben ik de trotse bezitter van een lekkere schapenwollenyogamat. Deze laatste keuze de yogamat met schapenvacht en aan de onderkant anti slip bevalt goed. Mijn eerste antislipmat,  verkruimelde naar een aantal jaren. Je kunt het niet zien of de antislip laag van slechte kwaliteit is. Koop een mat met een goede garantie.

yoga mat

Yoga mat en materiaal

Yogamatten worden gemaakt van  kunststof, rubber, TPE en er zijn ook katoenen yogamatten. Gevoelsmatig ging mijn keuze toch altijd naar natuurlijke producten. In de tijd dat ik pvc matten gebruikte,  kwam er wel een badlaken over heen.

Yoga mat en reizen

Als yogadocent heb ik altijd veel gereisd. Tijdens mijn reizen naar ashrams nam ik altijd een yogatowel mee. Die zijn er ook in licht gewicht. Een badlaken neemt vaak meer plaats in de koffer.

yoga mat

Yogamat op koude vloeren

In de afgelopen 35 jaar heb ik op heel wat koude vloeren les gegeven. Daarom lette ik altijd op de isolatie. Je kunt bij pvc dan een dikkere mat nemen. Yogamatten worden in verschillende diktes geleverd.

Yoga mat moet stroef zijn en soms ondersteunen

Nog twee aspecten die je kunt meenemen in je beslissing bij een yogamat zijn: glij je niet uit op de mat en heb je iets ondersteuning nodig. Omdat we bij yoga evenwichtsoefeningen doen en aarden, vond ik een yogamat met geen ondersteuning fijner en het gevoel van aarden speelde mee.

Yogamat en aarden

Vorig jaar heb ik mij getrakteerd op een yogamat die je kunt aarden aan het stopcontact. Bij aardingsoefeningen gebruik ik deze yoga vaak. De combinatie van aardingsoefeningen en deze mat zijn mooi om te voelen.

yoga mat

Yogamat en anti allergie, conclusie

Kortom er zijn veel dingen waar je op kunt letten. we hebben het nog helemaal niet gehad over de anti allergie yogamat en de