yoga mantra

Yoga mantra is meer dan muziek

Yoga mantra, van synthesizer muziek naar mantra’s in het Sanskriet.

yogamuziek
gebruik mantra muziek bij yoga

Yogamuziek, alleen maar afleiding?

Bij mijn eerste yogadocenten was muziek dus in de yogales een taboe. Het leidde af en dus geen geluid voordat de les begon of tijdens de yogaontspanning. Later ben ik daar anders naar gaan kijken. Nog steeds wijs ik mijn cursisten erop dat wij te veel worden afgeleid en daarom niet bij onszelf komen. Maar moet je daar zo streng in zijn? Wat afwisselen tussen geen muziek en dan wel weer eens een yoga mantra bevalt mij momenteel nog het beste.

Yoga mantra, welke kies je?

De trillingen van de yoga mantra  kunnen je helpen om dichter bij jezelf te komen. Je kunt denken aan mantra’s die in het ritme is van de meditatie. Deze mantra’s werken ontspannend door in lichaam en geest en bereiden je goed voor op de meditatie. Het denken zoekt telkens een uitdaging en wordt rustig bij de herhaling van ritmes in de muziek. Wanneer je je bewust wordt van de energie van een yogamantra dan is dit een mooie toevoeging in een yogales.

Yogamuziek wat is een mantra?

Bij de yoga gaan we ervan uit dat alles, materie,  is ontstaan door trillingen. In mijn christelijke opvoeding leerde ik al in de kerk Joh. 1 vers 1. In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God. Dit was in den beginne bij God. Alle dingen zijn door Hetzelve gemaakt, en zonder Hetzelve is geen ding gemaakt, dat gemaakt is.

Alle mantra’s worden gereciteerd in het Sanskriet, een dode taal die alleen nog wordt gesproken door Brahmanen, priesters, yogadocenten, enz. Bij het Sanskriet liggen de trillingen van de taal  dicht bij het lichaam. Yoga mantra’s beïnvloeden de energie in lichaam en geest. Yogamuziek gaat verder dan gewone muziek.

Yoga mantra en het thema van de yogales

Gebruik dus eens de yoga mantra die bij het thema van je yogales past. Bij loslaten, ontspannen gebruik je de Ganesha mantra. Bij het tweede chakra de Shakti mantra of de Shakti Shiva mantra. Zo kun je ook onderzoeken welke trillingen/mantra’s bij jou passen bij de yogamuziek. Trakteer jezelf eens op een yogales in Deventer, Twello, Terwolde en Colmschate met mooie yoga mantra’s.

Mijn voorkeur, top 5 yoga mantra’s

In mijn yogalessen gebruik ik veel de mantra’s die gezongen worden door:

Gaiea

Tbitha

Girish

Prema Akasha

Deva Premal